PODMETNUT POŽAR

FOTO: NAPAD NA JARUNU Zapalili luksuzni BMW vlasnika popularnih noćnih i narodnjačkih klubova

 Željko Puhovski / CROPIX

BMW koji je u srijedu navečer izgorio u podmetnuom požaru na parkiralištu ispred zgrade u Jarunskoj 25 u Zagrebu u vlasništvu je tvrtke Carmen ugostiteljstvo, registrirane na 35-godišnjeg Ivana Kršića, vlasnika grill bara Maredo, ali i noćnih klubova u kojima se pušta turbofolk. Kršić je ujedno i nećak poznatog poduzetnika Željka Šelendića Šele.

Zagrebački vatrogasci dojavu su zaprimili u 21.34. Do požarišta su stigli za sedam minuta i brzo su ugasili vatru. Odmah je sve upućivalo na to da se ne radi o tehničkom kvaru na luksuznom i pouzdanom automobilu, a istražitelji su ubrzo očevidom potvrdili početne pretpostavke te ustanovili da je požar podmetnut. Dio kriminalističke istrage bit će i obavijesni razgovor s vlasnikom tvrtke Carmen ugostiteljstvo.

Početni kapital

- Da, to je naš auto. Uglavnom ga koristimo za goste, a bio je parkiran ispred stambene zgrade. Ja ne koristim taj auto, koristi ga netko iz tvrtke. U srijedu smo imali godišnjicu tvrtke. Radi se o automobilu BMW 5, 2011. godina, s njim nije bilo nikakvih tehničkih problema ili kvarova - rekao nam je u četvrtak ujutro Kršić dok je čekao poziv policajaca da dođe na očevid. Rekao je da nije doživio nikakve sukobe ili prijetnje te da doista ne može dokučiti motiv zbog čega bi netko zapalio automobil njegove tvrtke. Dodao je i da u automobilu nije bilo vrijednosti. Očevid na mjestu požara trajao je tijekom jutra.

Sjedište tvrtke je u Ulici Florijana Andrašeca 14, gdje se nalaze i grill bar i noćni klub Maredo, na mjestu na kojemu je 2008. bio otvoren noćni klub Diamond, tada jedan od najmodernijih noćnih i narodnjačkih klubova u čije je uređenje utrošeno nekoliko stotina tisuća eura s potpisom najtraženijeg hrvatskog dizajnera interijera Ante Vrbana. Diamond je otvoren u prostoru nekadašnjeg diskokluba Gap, nasuprot košarkaškoj dvorani Cibona. Prvo je otvoren narodnjački klub Pasha pa potom Jungle, ali posao nije išao najbolje. Sada je na toj adresi registriran Maredo, grill restoran i noćni klub.

Zagreb, 090616.
U naselju Jarun zapaljen je BMW vlasnika ugostiteljskog objekta Maredo.
Na fotografiji: zapaljeni BMW
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

Ivan Kršić svojevremeno je opovrgnuo medijske napise da je pravi vlasnik noćnog kluba u Andrašecovoj njegov bratić Josip Šelendić, sin jednog od najbogatijih zagrebačkih obrtnika Željka Šelendića, kojeg se povezuje i sa zagrebačkim klubom Ritz. Rekao je da je dio početnog kapitala zaradio putem svoje tvrtke za trgovinu sportske obuće, a za ostalo pomogli su mu prijatelji i rođaci. Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka Carmen ugostiteljstvo u 2014. je ostvarila je 6,3 milijuna kuna prihoda.

Zjakić i Telinec

Nakon požara na Jarunskoj ovo je već drugi požar automobila vlasnika narodnjačkih klubova u Zagrebu. Ugostitelju Irfanu Zjakiću (54), vlasniku popularnog zagrebačkog noćnog kluba Nec u Veslačkoj ulici, nepoznati je napadač 20. travnja oko 10.30 sati polio zapaljivom tekućinom i zapalio luksuzni Audi Q7 čeških oznaka ispred zgrade na zagrebačkom Vrbiku u kojoj stanuje. Vatra koja je izbila na prednjem dijelu vozila pričinila je veliku štetu.

Šokirani susjedi vidjeli su da je nepoznati muškarac polio haubu parkiranog auta nekom tekućinom te ga zapalio i pobjegao.

Željku Telinecu, suvlasniku noćnog kluba Urnebes, u prosincu prošle godine u gluho doba noći planuo je BMW7 na zagrebačkoj Savici. Vozilo je bilo parkirano na nogostupu ispred zgrade gdje stanuje. Upozorenje je otišlo i korak dalje jer je Telinecu nekoliko dana nakon toga netko zapalio i klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:27