OPASNOST VREBA

FOTO Ostavili neoznačenu rupu na cesti: Dječak uletio u nju, i pretrpio teške ozljede glave!

 Ranko Šuvar / CROPIX

DUGO SELO - U Lupoglavu, nedaleko od Dugog Sela 12-godišnji Ivan Šporiš jučer je oko 18 sati upao u dva metra duboku rupu pored ceste. Dječak je zadobio teške ozlijede glave te je odmah prevežen u KB Rebro gdje mu je pružena medicinska pomoć. Stabilno je i nalazi se na odjelu neurokirurgije gdje će danas doktori odlučiti hoće li ga operirati.

Naime, Ivan se vozio biciklom po naselju te nije vidio rupu jer je bila neograđena. Kada je ugledao rupu već je bilo kasno. Rupa uz cestu stoji neograđena nakon postavljanja kanalizacije izvođač radova Elektorcentar Petek nije ponovo zatrpao, ali ni ogradio. Susjedi ispred čije je kuće dječak pao u rupu kažu da čekaju da zatrpaju rupu već dva mjeseca, no izvođač radova jednostavno to još nije učinio. Rupa je ograđena nakon dolaska policije i tek nakon što je dječak stradao. No, susjedi upozoravaju da se uz cestu nalazi još takvih rupa i da je vrijeme da se nešto poduzme kako bi se spriječila nova nesreća poput ove.

Dječakovi roditelji, Nedjeljko i Ana Šporiš u šoku su nakon što im je sin stradao. Sina su krvavog izvlačili iz duboke rupe. Majka je htjela s njime ići u vozilo Hitne pomoći, no rekli su joj da dođe sa suprugom.

- Zvala sam ga na mobitel i rekao mi je samo da je dobro, ali jedva čekam da ga vidim – rekla nam je jučer navečer dječakova majka Ana.

Otac Nedjeljko revoltiran je na izvođače radova jer svaki dan prolazi po glavnoj cesti u Lupoglavu i gleda te duboke neograđene rupe i bojao se da će netko stradati, no nije slutio da će to biti baš njegov sin.

- Stašno je to. Na svakih nekoliko metara nalaze se te neograđene rupe, a to je glavna cesta i djeca tu prolaze jer je u blizini igralište, ali i Crkva – kaže otac.

Mnogi susjedi došli su na mjesto nesreće pitati supružnike Šporiš kako je njihov Ivan, ali i upozoriti nas kako je ograda na spornoj rupi podignuta tek nakon nesreće, a ostale rupe još stoje neograđene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:30