GUNDULIĆEVA

FOTO: OTKRIVAMO TKO JE ŽENA KOJA SE LUKSUZNIM MERCEDESOM ZALETJELA U UGLEDNI RESTORAN Supruga imućnog poduzetnika izbjegavala je pješakinju...

 
 Kresimir Mikulandra / CROPIX

Barem tri tragedije izbjegnute su u srijedu ujutro nakon što se žena Mercedesom zabila u izlog japanskog restorana Takenoko na križanju Masarykove i Gundulićeve ulice u Zagrebu.

Kako kažu očevici, žena je u nastojanju da izbjegne pješakinju naglo skrenula prema restoranu te u konačnici pokupila prometni znak i s prednjim krajem završila u izlogu.

Materijalna šteta

Pješakinja je prošla bez ozljeda, nastradala je jedino njena torbica. Vozačica skupocjenog Mercedesa CL A klase, inače žena građevinskog poduzetnika Rudolfa Sekušaka, isto je iz cijele nesreće izašla neozlijeđena. Ipak, najviše sreće imali su gosti restorana Takenoko koji je u vrijeme nesreće bio zatvoren. Naime, sudar se dogodio u 10.30 sati, a restoran se otvara tek u 11, zbog čega je u trenutku sudara bio prazan.

- Sreća u nesreći je što nema ljudskih žrtava, a lako za materijalnu štetu. Supruga se jako uplašila cijele situacije. Naime, vozila se Masarykovom te je na zeleno svjetlo skretala lijevo, mislim u Gundulićevu. U isto vrijeme zeleno su imali i pješaci s te lijeve strane, jedna pješakinja je toga trenutka bila na zebri, a moja ju je supruga prekasno uočila iako je vozila polako. Uplašila se pa je umjesto kočnice pritisnula gas i udarila u prometni znak koji se potom presavinuo i razbio staklo izloga.

Udarac nije bio jak jer je brzina bila mala pa se ni zračni jastuci nisu otvorili. Izašla je i odmah pitala pješakinju treba li joj pomoć. Inače je zdravstvena radnica. Mislim da joj je retrovizorom auta zakačila torbu koju je nosila - govori za Jutarnji list Rudolf Sekušak, zagorski građevinski poduzetnik kojem nikako ne ide u glavu “čemu tolika halabuka, a ozlijeđenih nema”.

Nema gostiju

Sekušak još kaže kako je na mjesto događaja odmah stigao i suprug pješakinje koja je zamalo završila pod kotačima njegove supruge. Na upit kako je, pak, supruga s obzirom na prouzročen krš u centru grada, Sekušak ističe: “U izvrsnom je stanju. Nije udarila u ništa tvrdo jer je sve sama plastika u unutrašnjosti. A za materijalnu štetu na autu ne znam kolika je. Vozilo je kasko osigurano pa će se mjerodavni za to pobrinuti, kao i za sva ostala oštećenja”. Ta priča poklapa se i sa policijskim izvješćem. Policijskim očevidom je utvrđeno kako je vozačica okrznula pješakinju dok je na zeleno svjetlo skretala iz Masarykove u Gundulićevu. U isto vrijeme pješakinji je bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Nakon što je policija izvukla auto, a radnici prekrili razbijeni izlog, restoran je opet normalno radio. Gosti su sjedili u njemu kao da ničega nije bilo, čak su neki ručali i kraj razbijenog prozora koji je bio prekriven zavjesom. Iz Takenoka su rekli kako sada moraju zamijeniti staklo izloga, ali da ih to neće spriječiti u radu. Ipak, očevici koji su bili na križanju u vrijeme nesreće neće tako brzo zaboraviti što se dogodilo.

- Čula sam prvo vrisak i onda snažni udarac te lom stakla! Otrčala sam van i vidjela auto u izlogu restorana i veliku grupu ljudi kako stoji kraj automobila - rekla je zaposlenica obližnje trgovine.

Prema riječima drugih građana, vozačica nije odmah primijetila pješakinju na zebri te je u naletu panike skrenula prema nogostupu i u konačnici završila u izlogu. Vozačica je nekoliko minuta ostala sjediti u automobilu, ali je nakon toga izašla iz automobila i odmah se primila mobitela.

Svjedoci u šoku

- Pješakinja prvo nije mogla doći k sebi, cijela se tresla. Bila je to neka mlađa žena, oko 30 godina, visoka i plave kose. Vozačica je bila starija i nije mi izgledala previše zabrinuto ili u šoku. Cijelo vrijeme je bila na mobitelu dok nije došao neki muškarac, vjerojatno njen muž, te preuzeo brigu oko auta i policije - kaže očevidac.

Što se tiče krivice, ona još nije određena. Pojedini svjedoci nesreće kažu kako je pješakinja prelazila na zeleno te da vozačica nije pazila na druge sudionike prometa.

- Mislim čak da je netko rekao kako je i u vožnji bila na mobitelu - kažu o obližnjoj trgovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:29