NAVIJAČKI REKVIZIT

FOTO: POKUŠAO PODMETNUTI POŽAR NA OBJEKTU U SKLOPU MAKSIMIRSKOG STADIONA Bacio baklju, nagorjela vrata i dio zida

 
 Jutarnji list

Nepoznati počinitelj pokušao je u četvrtak navečer signalnom bakljom podmetnuti požar u sanitarnome prostoru koji se nalazi u sklopu stadiona GNK Dinamo na Maksimiru. Zagrebačka policija priopćila je kako je nepoznati počinitelj najvjerojatnije bacio zasad neutvrđeni zapaljeni predmet.

- U četvrtak oko 21.30 sati na Maksimirskoj cesti nepoznati je počinitelj ispred ulaznih vrata sanitarnog prostora u krugu stadiona najvjerojatnije bacio zasad neutvrđeni zapaljeni predmet pri čemu je izgorjela plastična rešetka za ventilaciju na vratima te su nagorjela metalna vrata i dio zida. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevid će se obaviti u petak - navela je policija u priopćenju.

Neslužbeno doznajemo da je nepoznati predmet tzv. signalna baklja, odnosno predmet koji je postao dio navijačke ikonografije. Prostor do kojega je počinitelj došao nalazi se iza ograde stadiona, koju je najvjerojatnije preskočio te bakljom pokušao podmetnuti požar, međutim vatra se nije proširila, već se baklja ugasila.

No to nije sve. Naime, nepunih pet minuta nakon podmetanja požara netko je obavijestio policiju da je na Dinamovu stadionu buknuo požar, premda to nitko nije vidio. Već u 21.35 sati policijska ophodnja došla je na mjesto događaja, ali nisu detektirali požar pa su mislili da je riječ o lažnoj dojavi. Dogorjelu baklju nekoliko sati kasnije našli su zaštitari kad su obilazili stadion.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:12