BRAT NA ISPITIVANJU

FOTO Tragičan kraj potrage: Nestala Meksikanka pronađena mrtva i zakopana na Marjanu!

Na teren su izašli vještaci za sudsku medicinu što upućuje na to da policija slučaj tretira kao ubojstvo
 Joško Ponos / CROPIX

NOVO 14:00 - Tijelo nestale Meksikanke pronađeno je plitko zakopano i prekriveno granama.

12:55 - Kako se neslužbeno doznaje, mrtvo tijelo Selene Margarit Graciano Macedo pronađeno je na splitskom Marjanu.

Na teren su izašli vještaci za sudsku medicinu što upućuje na to da policija slučaj tretira kao ubojstvo.

Vještaci sudske medicine, naime, na mjesto pronalaska tijela izlaze samo kada je u pitanju nasilna ili sumnjiva smrt.

Brat Selene, Emanuel, na ispitivanju je u policiji od 10 sati.

------------------------------------------

SPLIT - Jutros je od 5 sati nastavljena potraga za Selene Margarit Graciano Macedo, nestalom u srijedu navečer na Marjanu, javlja Slobodna Dalmacija.

Iako po službenim podacima, usprkos intenzivnoj potrazi, spasioci nisu uspjeli naći ništa što bi ih navodilo na nekakav zaključak o njezinoj sudbini, navodno je tijekom jutra u grmlju na Marjanu pronađena naprtnjača s raznim stvarima, među kojima se nalazi i krvavi nož!

Službenu potvrdu te informacije bilo je nemoguće dobiti budući da ni GSS niti policija, a niti Državno odvjetništvo, koje se uključilo u cijeli slučaj, nisu ništa željeli komentirati. Tek treba vidjeti jesu li i na koji način pronađeni ruksak i nož povezani sa Seleninim nestankom ili njezinim bratom i je li krv pronađena na oštrici noža njezina. Isto tako, zasad je nepoznato gdje je točno ruksak nađen i što je još bilo u njemu.

No, činjenica da su policijski inspektori jučer oko 13 sati došli u hostel “Sunseekers” u kojemu su brat i sestra odsjeli te “pokupili” Emanuela govori da je inspektorima najsumnjiviji Selenin brat. Kako doznajemo, Emanuel je u četvrtak gotovo cijeli dan do kasno navečer proveo s istražiteljima. Oni koji su ga vidjeli u petak ujutro, kratko prije negoli je ponovno odveden, komentirali su da je “totalno izmrcvaren”.

Navodno se policijska taktika svodi na to da ga toliko izmore kako bi napokon odlučio progovoriti . Policajci su u četvrtak detaljno pretražili dvije velike naprtnjače i manji ruskak, koje su brat i sestra ostavili u hostelu i po koje su se trebali vratiti kako bi otišli u drugi hostel.

- Oni su bili kod nas jedan dan i htjeli su ostati još jedan dan. Kako kod nas nije bilo mjesta, našao sam im smještaj u drugom hostelu, a oni su ostavili stvari i rekli da idu u šetnju te da će se po njih vratiti navečer. Prema mome mišljenju, nema šanse da je on ubio ili bilo što nažao učinio svojoj sestri jer je, otkad je prijavio njezin nestanak, potpuno slomljen i non-stop plače. Znam da je zvao i roditelje u Meksiko i da su i oni ostali u šoku - kazao nam je jučer Damir Križević, vlasnik hostela “Sunseeker”.

Prema dostupnim informacijama, brat i sestra navodno su već tri i pol mjeseca putovali Europom i planirali su jučer otputovati u Veneciju te odatle hvatati vezu za povratak u Meksiko. Jučer je u policiji neslužbeno potvrđeno da japanka i bijeli šešir, koje su pripadnici GSS-a našli na pješačkoj stazi koja od vrha Marjana vodi prema spomeniku Umbertu Girometti, pripadaju nestaloj Meksikanki. Selene i njezin brat Emanuel su, podsjetimo, u srijedu bili na prvoj vidilici na Marjanu. Oko 16.30 sati ona je, kako je istražiteljima ispričao Emanuel, odlučila još šetati, a bratu se nije dalo pa su se dogovorili da će se naći za sat vremena u jednom restoranu u gradu. Kod crkvice sv. Nikole Emanuel je sestri dao svoj crveni Nikon fotoaparat, a ona se zaputila stepenicama prema Zoološkom vrtu.

Selene se doista i popela do Zoološkog vrta jer je dan poslije, kad je objavljeno da je nestala, jedan od radnika koji hrane životinje kazao da ju je prepoznao te da je bila unutar Zoološkog vrta, i to sama. Brat ju je čekao, potom ju je navodno i sam otišao tražiti, a tek oko 22.30 sati javio se osoblju hostela koje je obavijestilo policiju, a ona GSS pa su odmah oko ponoći izašli na teren u potragu.

- Mi smo u ova dva dana pretražili oko 100 hektara terena na Marjanu, pretražili smo sve prioritetne zone. Našli smo razne stvari i predmete, no ništa što je za nas značajno, što bi nam dalo neki novi trag. Jučer od pet sati ujutro na terenu su i naši spasioci s tri psa tragača te policajci s njihova dva psa. Tražimo po Marjanu na osnovi činjenice da je ona tu zadnji put viđena i tu ćemo tražiti dok ne dođe neka druga informacija koja bi nam bila bitna za promjenu terena pretrage - kazao je Vinko Prizmić, čelni čovjek GSS-a. Dodatni je problem za uspješnu potragu činjenica da Meksikanka nije sa sobom imala mobitel pa je se ne može locirati po signalu.

Baza potrage je na vrhu Telegrinu, gdje se cijelo vrijeme nalazi nekoliko vozila GSS-a i policije i odakle se onda grupe tragača usmjeravaju prema raznim sektorima.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je u ruksaku pronađenom na Marjanu bio i fotoaparat na kojemu je snimka Selene i brata nastala nakon 17 sati, iako je Emanuel policiji tvrdio kako su se zadnji put vidjeli u 16.30 sati. Postoji i priča da su sestra i brat inscenirali njezin nestanak kako bi ona, navodno, nedavno raskinutu ljubavnu vezu održala unatoč protivljenju svojih roditelja, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:28