NEPAŽNJOM DO BUKTINJE

FOTO: VELIKI POŽAR BOLNICE IZAZVAO JE NEUGAŠENI OPUŠAK BAČEN U KANTU ZA SMEĆE Tragediju izazvao ljudski faktor

Štetu veću od 12,5 milijuna prouzročio je neugašeni opušak bačen u kantu za smeće u garderobi kiruškog odjela bolnice
 Screenshot/YouTube

BIHAĆ - Katastrofalni požar koji je uništio Kantonalnu bolnica dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću, uvjerojatno je nprouzročio neugašeni opušan bačen u kantu za smeće u prostoriji u kojoj se osoblje bolnica presvlačilo. Garderoba se nalazi na nejvišem, trećem karu spoja dviju zgrada bolnice u obliku slova L, objavili su to mediji susjedne države, dok je službena istraga koju provodi Federalna uprava policije I kantonalni MUP, te bihaćko Tužilaštvo, još uvijek u tijeku.

Vrlo brzom širenju vatre pridonijeli su i veliki sigurnosni propusti . Bosanski mediji navode da u Bolnici nisu postojali protupožarni senzori, kao i da nijedan od tri protupožarna aparata koja su se nalazila u blizini mjesta izbijanja požara, nije bio u funkciji.

Podsjetimo, zgrada bolnica u kojoj je bilo 400 bolničkih kreveta te najvažniji bolnički odjeli potpuno je uništena. Što od vatre koja je progutala 4000 kvadrata kroviđšta I gornje katove, toliko i od vode koje je tijekom gašenja namočila donje katove. Šteta se procjenjuje na oko 100 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:19