POLJOPRIVREDNO DOBRO

FOTO, VIDEO: MIRIS SE OSJETIO KILOMETRIMA DALEKO Pronašli plantažu marihuane vrijedne 3 mil. kuna

Pravu plantažu od 250 kvadrata sa 438 stabljika marihuane u zaseoku Kosovići u Zaostrogu otkrili su i pronašli djelatnici Policijske postaje Makarska, a 42-godišnjeg vlasnika "poljoprivrednog dobra" Igora K. - uhitili
 Jakov Prkić/CROPIX

Pravu plantažu od 250 kvadrata sa 438 stabljika marihuane u zaseoku Kosovići u Zaostrogu otkrili su i pronašli djelatnici Policijske postaje Makarska, a 42-godišnjeg vlasnika "poljoprivrednog dobra" Igora K. - uhitili, piše Slobodna Dalmacija.

Akcija je provedena u srijedu, a vlasnik, inače vojni umirovljenik, nije pružao nikave znakove otpora. Osim plantaže u kući u kojoj Igor živi pronađeno su još tri kilograma i 302 grama marihaune te 56 tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti. U kući je nađena i poluautomatska puška M-48 i 303 komada streljiva.

"I sam je bio šokiran da ga u toj zabiti netko uopće može pronaći, a kamo li upratiti i uhititi", kažu nam dva muškarca koji poznaju uhićenog, a koji je sam živio u toj kući.

Ali makarska policija je ovom akcijom pokazala da pravna država dolazi i do najzabitijeg kutka Lijepe naše i to je svakako njihov veliki uspjeh kojemu nije trebalo ni tajno praćenje ni policijski pas Pik.

Igor je stabljike visine oko 1,5 metar uzgajao na tri parcele, a parcele su su smještene jedna pored druge na kamenitom terenu.

Povodom ove akcije tiskovnu konferenciju su održali načelnik Sektora krim-policije PU SD Josip Buljan i načelnik PP Makarska Hrvoje Boban.

Boban je u šali rekao da je miris marihuane bio toliko intenzivan da im nije trebala nikakva tehnologija da otkriju "bio-uzgoj".

Veteran u policijskom poslu Josip Buljan je kao iskusni šmeker i nekadašnji načelnik Odjela kriminaliteta droga primjetio da je travi do "punog sazrijevanja " trebalo još mjesec i pol dana.

Policajci su tako otkrili i omeli uzgoj marihuane koja bi da je dosegla svoj zenit i zrelost vrijedila oko tri milijuna kuna.

- Marihauna je bila namijenjena makarskom i dubrovačko-neretvanskom području i izalskom na crno tržište ona bi dosegla vrijednost dva puta više od svoje vrijednosti", rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Umirovljenika Igora K. nije bilo baš lako otkriti jer nikada nije policijski evidentiran, ni kao konzument, a kamoli kao proizvođač ili prodavatelj ovog opojnog sredstva koje je toliko opilo novinare na tiskovnoj konferenciji da su mnogi rekli da udara kao sam đavao.

Tiskovna konferencija pod palicom Ane Čepić organizirana je odlično, a novinari su dobili i CD na kojem je policijski snimak same plantaže prije njenog konačnog branja i "sravnjivanja sa zemljom".

Pravi primjer policijske otvorenosti prema medijima, koju do sada i nismo baš mogli uvijek pohvaliti, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:39