SPASILA TRGOVINU

HRABRA TRGOVKINJA OTJERALA LOPOVA Prijetila suzavcem i dozivala izmišljenog Peru

 Kos/CROPIX

Hrabra reakcija trgovkinje Jasminke I. (50) spriječila je u četvrtak oko 19 sati pljačku trgovine Iva u osječkom naselju Sjenjak.

- Ne znam jesam li se više uplašila ja njega ili on mene. Ušao je u trgovinu s kuhinjskim nožem u rukama i rekao: ‘Daj pare!’ dok sam stajala pokraj blagajne koja se nalazi odmah kraj ulaznih vrata. U trenu sam mu odgovorila: ‘Kakve pare’ i zgrabila suzavac koji držimo uz blagajnu upravo za ovakve prilike te ga uperila prema njemu i počela dozivati: ‘Pero, Pero, brzo!’, na što se pljačkaš uplašio i uhvatio tutanj - prepričala nam je hrabra i snalažljiva Jasminka.

Izmišljeni lik

U trgovini naime, osim nje i pljačkaša, nije bilo nikoga. Pero je izmišljeni lik kojeg je u trenutku smjestila u skladište iz kojeg je trebao istrčati i spriječiti pljačkaša u njegovu naumu. Srećom, Jasminka je sve tako odlično odigrala da do bliskog susreta između Pere i pljačkaša nije moralo doći. Njezini povici bili su toliko uvjerljivi da je pljačkaš, očito misleći kako će svakog trena na njega iz skladišta jurnuti Pero, glavom bez obzira istrčao iz trgovine bez plijena. Usput ga je vidjela i jedna žena, inače stalni kupac u toj trgovini, pa bi i to trebalo pomoći u njegovu prepoznavanju.

Nije bio maskiran

- To je mlađi dečko. Ne znam je li uopće punoljetan. Nije bio ni maskiran, već je samo imao zimsku kapu na glavi i rukavice, a možda sat vremena prije nego što se pojavio s nožem došao je u trgovinu kupiti cigarete. Tražio je Chesterfield, ali kako mi to ne držimo, izašao je a da nije kupio ništa. Tada sam ga usput pitala i je li punoljetan, na što mi je odgovorio da jest. Nisam ni slutila da će se sat vremena kasnije pojaviti s nožem - rekla nam je Jasminka koja je u toj trgovini i poslovođa. Iza nje je 20 godina radnog iskustva u trgovinama, ali nikada do sada nije bila u sličnoj situaciji.

- Bilo je to grozno iskustvo. Ne ponovilo se - zaključila je hrabra trgovkinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:02