ISTRAGA U TIJEKU

Hrvatska i slovenska policija razbile lanac krijumčara droge: Pali Albanci s preko 20 kilograma marihuane

U ruksaku 25-godišnjeg uhićenog Albanca pronađeno je 19 paketa marihuane te mobiteli, SIM kartice i karta područja na kojem je zatečen
 Arhiva

RIJEKA - U zajedničkoj akciji slovenske i hrvatske policije te Uskoka uspješno je razbijen lanac krijumčarenja većih količina marihuane namijenjene tržištu Italije.

Kako je rečeno na današnjoj konferciji za novinare u PU primorsko goranskoj najprije su proteklog tjedan kolege iz Slovenije u blizini graničnog prijelaza Dragonje uhitili albanskog državljanina s 13 kilograma marihuane, i to nakon prethodne akcije praćenja sumnjivaca. Albanac je ilegalno prešao granicu, a o svemu je obaviještena hrvatska policija.

Samo dva dana kasnije, u noći 20. srpnja djelatnici granične policije na željezničkoj pruzi pored mjesta Šapjane u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice spriječili su 25-godišnjeg državljanina Albanije. Stranac je priveden u službene prostorije Postaje granične policije Rupa , a zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga u daljnje kriminalističko istraživanje uključili su se djelatnici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske.

U ruksaku 25-godišnjeg Albanca pronađeno je 19 paketa marihuane ukupne težine 9 616,20 grama. Isto tako pronađeni su mobiteli, SIM kartice te karta područja na kojem je zatečen. Droga i drugi pronađeni predmeti oduzeti su 25-godišnjaku koji je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo zlouporaba opojnih droga.

Kriminalističko istraživnje je u tijeku a opravdano se sumnja da su oba uhićena albanska državljana dio iste krijumčarske grupe. Cijena kilograma marihuane na talijanskom tržištu postiže cijenu između 7.000 i 9.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:14