FATALNA VIKI

ISPOVIJEST DVOSTRUKOG UBOJICE BOŠKA ŠAPIĆA ‘Probio sam ih nožem jer sam se bojao da će me ubiti’

Boško Šapić (23) u studenome 2013. ubio je bivšeg dečka svoje cure Viktorije

Iskreno mi je žao i kajem se jer su izgubljena dva života. Nosim na duši dva mlada čovjeka i ne znam kako ću se s time nositi do kraja života - na Županijskom sudu u Karlovcu započeo je iznošenje svoje obrane Boško Šapić (23), okrivljen da je zbog ljubomore u studenom 2013. brutalno usmrtio bivšeg dečka svoje tadašnje djevojke Viktorije Jakuš-Meja, Alvina Horvatića, te njegova prijatelja Dejana Vučkovića ispred noćnog kluba Heart u Vojniću. Tužiteljstvo za njega traži dugogodišnji zatvor smatrajući da je ubojstvo Horvatića počinio iz osobito niskih pobuda, dok obrana tvrdi da se Šapić branio bojeći se za vlastiti život.

O detaljima koji su prethodili krvoproliću pričao je Šapić sat i 15 minuta, a slušali su ga njegovi i roditelji ubijenih mladića. Majka Dejana Vučkovića uglavnom je plakala.

- Poznavao sam Alvina i prije, ali nismo se družili. Viktorija me krajem kolovoza pozvala na piće. Rekla je da je prekinula s Alvinom. Bilo mi je to bitno jer ja nisam želio izlaziti sa zauzetom djevojkom. Tjedan kasnije javio mi se Alvin preko Facebooka i rekao da nije dobro da se s njom dopisujem, napisavši: “Bit će gotovo kad je kažem da je gotovo”. Htio sam prekinuti s njom, jer nisam želio probleme, ali me ona uvjerila da će sve riješiti. Ali nije prestalo, nakon 15 dana opet mi je napisao da se “ne miješam jer neće biti dobro”. Opet sam htio prekid, ali ona nije htjela. Pozvao sam ga da se nađemo i mirno sve riješimo, ali me odbio rekavši da “on nikada nije sam i da ćemo se sresti kad-tad” - ispričao je Šapić.

Kritičnog dana s Viktorijom je u 18.30 otišao u kafić Fora u Vojniću.

- Oko 21.30 predložio sam da idemo kući. Prošli smo autom kraj Hearta, ali Viktorija je željela i tamo popiti piće. Nisam imao volje i bilo mi je čudno da inzistira. Sjeli smo u separe. Vidio sam da je došao Alvin. Rekao sam da idemo, prvo ja, a kasnije ona, da ne vidi da smo skupa. Ja sam krenuo, ali i ona odmah iza mene. Kad sam uhvatio vrata, ona je bila kod Alvina, uhvatio ju je za ruku, možda i poljubio, te šapnuo na uho. Ona se istrgnula i otišli smo do auta. Želio sam što prije otići, ali je ona htjela maramicama obrisati uprljane cipele. Vidio sam da se približava Alvin, Viktorija je pitala što ćemo sada, a ja sam joj rekao da ide k njemu i razgovara. To je i napravila, čuo sam da joj je rekao kako će me tući ako ode sa mnom doma. Ona je rekla da je sa mnom i došla, pa će sa mnom i otići.

Tada su došli Alvinovi prijatelji Tomislav Kulić i Domagoj Dizdar. Kulić je pitao: “Kume, koga treba tući?” Alvin je pokazao na mene. Ja sam se prestrašio, viknuo sam Viktoriji da ostane s Alvinom, ali je ona ušla u auto. On je pošao za njom i uhvatio se za vrata. Krenuo sam, a on je trčao udarajući po vozilu. Od panike mi se auto ugasio. Tada je Horvatić otvorio vrata i vukao me van, a Viktorija natrag. Vikao je da ću sada vidjet. Stigli su Dizdar i Kulić, te Dejan Vučković. Izvukao me van, a ja sam uspio uzeti preklopni nož da se obranim. Svi se me napadali, Alvin me tukao nogama u rebara pa me uhvatio za ruke, a Dejana sam vidio da me ide tući s leđa.

Nekako sam otvorio nož i upiknuo malo Alvina u predjelu bubrega da me pusti. Pustio me, ali zatim počeo jako udarati rukama i nogama. Tada sam vidio samo njega, pa sam na sve načine krenuo mahati s nožem kako bih ga zaplašio i odvratio. Onda sam otrčao par metara, došao je zaštitar i rekao tri, četiri puta da bacim nož. Vidio sam obojicu, Alvina i Dejana, da leže. Nisam znao da su ozlijeđeni dok netko iz mase nije spomenuo krv i da treba zvati hitnu. Viktorija je sve vrijeme bila u autu i vrištala - ispričao je šokantne detalje ubojica Boško Šapić, dodajući da se godinu dana u zatvoru preispituje kako je stradao Dejan Vučković, ali nikako to ne može shvatiti.

'Ljubomoran je bio Alvin, a ne ja’

Vučković je iskrvario zbog rezne rane na vratu, a Horvatić nakon više ubodno-reznih rana. Šapić je rekao da nikada nije bio ljubomoran na Alvina već da je ovaj iskazivao ljubomoru, da je nož držao u autu jer ga je koristio za rezanje salama, s obzirom na to da je radio na građevini, te da se nikad nije ni sa kime potukao jer je po prirodi plašljiv i uvijek bi bježao od problema.

Rekao je da se Viktorija, otkako je bila u vezi s njime, nije viđala s Alvinom, te da u to nikad nije sumnjao. Ovaj Šapićev iskaz poslužit će i kao temelj za psihološko-psihijatrijsko vještačenje koje će na njemu obaviti stručnjaci Psihijatrijske bolnice Vrapče, kako bi se utvrdilo njegovo afektno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:40