BRUTALNO PRETUČEN

ISPOVIJEST KUHARICE KOJA JE POMOGLA PREMLAĆENOM STUDENTU 'Uzela sam mu glavu u krilo, bio je pri svijesti, ali ne zadugo...'

'Teško mi je, užasno, cijelu noć sam slabo, skoro nikako spavala. Mogu tek zamisliti kako je njegovima'
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX, SIPA

U petak, nešto prije 12 sati, na Trgu Andrije Hebranga u Šibeniku ispred studentske menze, dvojica mladića brutalno su pretukli 19-godišnjeg studenta. Obojica napadača su uhićena, objavila je u subotu ujutro šibenska policija. Napadači, dva 19-godišnjaka, odgovarat će za kazneno djelo nanošenja osobito teških ozljeda za što je predviđena kazna zatvora od jedne do čak osam godina.

- Teško mi je, užasno, cijelu noć sam slabo, skoro nikako spavala. Mogu tek zamisliti kako je njegovim roditeljima, jer sam i sama majka dvoje djece, imam sina i kćer. Oni vam u ovakvim trenucima prvi padnu na pamet. Što bi da se njima, nedajbože, ovako nešto desi – ispričala je za Slobodnu Dalmaciju Katja Uvanović (43), kuharica iz šibenske studentske menze koja je teško ozlijeđenog studenta držala na rukama do dolaska Hitne pomoći.

Na glavi, točnije na zatiljku je imao ranu iz koje je curila krv, a tanak mlaz krvi ispod glave mu se nalazio i na mjestu na kojemu je ležao. Prizor je bio užasan...

- Bilo je to par minuta prije podne, taman smo se spremali dijeliti ručak za stotinjak studenata, koliko ih dnevno imamo na spizi, kad je netko pokucao na vrata kuhinje, s ove druge strane koja koristi osoblje. “Vode, brzo”, kazao je stariji gospodin s malim psom ispod ruke, pa sam u prvi tren pomislila da traži vode za psa, ali kada je on rekao “Dečko leži, pretukli su ga”, odmah sam ustanovila da je riječ o našem studentu, jer sam ga znala iz viđenja, kod nas se hranio. Uzela sam mu glavu u krilo, bio je pri svijesti, ali ne zadugo – počeo je okretati očima a ja sam ga hrabrila i zagovarala da ne zaspi. “Ostani sa mnom”, govorila sam.

Uto je, stvarno brzo, stigla i Hitna pomoć, čijem je djelatniku bio potreban samo jedan pogled na mladićevo lice, odnosno njegove oči da shvati u kakvom je stanju, pa je odmah viknuo svojima: “Nosila!” Stvarno su bili brzi, stavili su ga na tvrdu podlogu, metnuli mu ovratnik oko vrata, povezali mu noge, transportirali ga njih troje u vozilo.

Tada sam pogledala na sat – bilo je podne i pet, a meni se činilo da je cijela vječnost prošla! – ispričala je Katja koja veli da je čovjek s psom koji je, po svemu sudeći bio i očevidac cijelog događaja, policiji kazao da su dečka – za kojega se neslužbeno da čuti da je iz Drniša – napala dvojica mlađih muškaraca, jedan u svijetloplavoj, a drugi u bijeloj majici.

Ono što se, također neslužbeno, dade saznati jest da su ga najprije tukli šakama, a poslije navodno i nogama dok je bio na podu, pa ima indicija i da je po život opasna teška tjelesna ozljeda glave, zbog koje je momak, nakon što je zbrinut u Općoj bolnici Šibenik, hitno prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja KBC-a Split, mogla nastati kao posljedica napada, odnosno pada na pod i udarca glavom o pločnik ili kameni rub menze. Njegovo lice, kazala je za Slobodnu Dalmaciju Katja, nije djelovalo izubijano, dapače, bilo je lako prepoznatljivo.

Kao što smo u subotu izvijestili , premlaćenom studentu je nakon operacije u splitskom KBC-u stanje bolje te mu život više nije u opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:35