DJEVOJKE IZ ZAGREBA I SLAVONIJE ROBINJE U NJEMAČKOJ

Ispovijest prostitutke: Nakon odmora dobrovoljno se vraćam u Dierdorf. Hrana je vrhunska, a zaradim 5.000 eura

Muck K. i Rezak K. iz Lučkog pritvoreni su zbog uspostave ropstva nad dvije djevojke iz Zagreba i Slavonije

U Dierdorfu je bilo 30-ak djevojaka, uglavnom iz istočne Europe. Ima ih prekrasnih, puno ljepših i od poznatih missica. Većina ih je iz Rumunjske, Bugarske i Poljske i rade pod ‘umjetničkim imenima’. Ima i Hrvatica, ne brinite. Radila sam pod imenom Laura koje sam sama odabrala. Vlasnik kluba doveo je i profesionalnog fotografa, koji nas je snimao polugole u improviziranom studiju.

Zapravo, nije tu bilo neke prisile od strane stranaca i tog jednog “našeg” čovjeka. Radila sam to jer sam morala, a sad mi se čini da sam ispala glupa, no teško je iz tog izaći. Trenutno sam u Hrvatskoj na odmoru, a za koji dan idem natrag u Dierdorf. Pa, zarađujem i do pet tisuća eura mjesečno. Moji roditelji su vjernici i da znaju čime se bavim...ne mogu ni zamisliti, priča Laura, 26-godišnja djevojka iz okolica Zagreba.

Životna priča

Željela je razgovarati s novinarom nakon što su objavljene priče o dva svodnika koji su djevojke u “ropstvu” držali u Njemčkoj i prisiljavali na prostituciju . Laura je prepoznala svoju životnu priču...

Zagrepčanka (20) i Slavonka (23), zagrebačkoj su policiji prijavile Mucka K. (48) da je od njih iznuđivao novac i sa suučesnikom iz Njemačke prisilio na međunarodnu prostituciju. Tjedan dana nakon Mucka K. ‘pao’ je i njegov kompanjon, Rezak K. (53), inače susjed iz Lučkog.

Sve su mi plaćali

Zagrepčanka (20) upoznala je Mucka K. u svibnju 2009. i nekoliko puta su izašli. Obećao joj je otvoriti frizerski salon i posudio joj je 4000 eura. Nakon nekoliko tjedana zatražio je novac natrag. Novca više nije imala pa ju je ‘sponzor zaposlio’ na pružanju eskort usluga u Zagrebu i u Vodicama. Polovicu novca davala je Mucku K., a ostatak zadržavala. Nakon nekog vremena predložio joj je da ode u njemačko selo Dierdorf kod Koblenza gdje je pružala seksualne usluge u stanu, pa u noćnom lap dance klubu. Poslovanje je vodio svodnikov kompanjon Rezak K. Nastupala je pod imenom ‘Lora’.

Trećinu zarade davala je vlasniku kluba, a od ostatka je polovicu predavala Mucku K. Od studenoga 2009. do studenoga ove godine, zaradila je 100.000 eura. Mucku K. dala je oko 75 tisuća. Na potpuno isti način Muck K. u ‘posao’ je ljetos uveo 23-godišnjakinju iz Slavonije. I ona je prvo radila u Hrvatskoj, a zatim u Dierhofu. Svodniku je tijekom dva mjeseca platila 7000 eura. Družeći se u slobodno vrijeme, dvije su ‘ropkinje’ skovale plan i prijavile Mucka K. hrvatskoj policiji. Nakon krim istrage Muck K. sproveden je u pritvor. Terete ga za uspostavu ropstva i trgovanje ljudima, što stavljaju na teret i Rezaku K. Mjesec dana provest će u pritvoru.

- Ne branim tog makroa, takvi gaze sve da bi se dokopali novca, žive u lažnom sjaju a zapravo su seljačine. No, treba biti objektivan i reći da se to ne može dogoditi baš svakoj djevojci. Evo, moj slučaj je tipičan. Izlazim od svoje 15-te i uvijek sam se družila sa starijim dečkima. Moji su siromašni i nisu mi mogli priuštiti stvari koje sam željela. A dečki koje sam upoznala u kafićima u centru pružali su sve. Noćni izlasci, provodi na moru, vikendi u inozemstvu... Sve su mi plaćali, a vraćala sam im onime što su oni htjeli, priča Laura.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 00:52