TRAGEDIJA U ISTARSKOJ KONOBI

ISTRA U ŠOKU NAKON MISTERIOZNE SMRTI MLADOG PARA 'Lara i Patrik voljeli su provode, ali nismo vidjeli da se drogiraju'

'Bili su vedri mladi ljudi, u vezi od ovog ljeta. Patrik se vratio sa studija u Rijeci, bavio se računalima'
 Facebook

Na tijelima mladog para, koji je pronađen mrtav u apartmanu u Bačvi kod istarskog gradića Višnjana, nisu pronađeni tragovi nasilja.

Potvrdili su nam to u pulskoj policiji nakon što je jučer ujutro na Odjelu patologije pulske Opće bolnice obavljena obdukcija nad tijelima 22-godišnje Lare Nikolić i 27-godišnjeg Patrika Blaška.

Međutim, uzrok smrti, kako nam je rekla Suzana Šokač iz pulske policije, još nije otkriven te su naložena daljnja vještačenja na biološkom uzorku, među ostalim i toksikološko vještačenje.

Zagonetna smrt

Istražitelji i dalje nastoje utvrditi što se dogodilo nakon svadbe na kojoj su Lara i Patrik bili gosti. Ispituju svjedoke i čekaju toksikološke nalaze koji bi trebali potvrditi ili demantirati prve indicije da bi se moglo raditi o predoziranju drogom. Sve su mogućnosti, kako smo neslužbeno doznali, još uvijek otvorene, tako da se istražuje i radi li se o nesretnom slučaju, trovanju ili nečem sličnom.

Očevid koji je trajao cijelu nedjelju poslijepodne, a predvodio ga je zamjenik županijske državne odvjetnice Eddy Putigna, nije razriješio misterij smrti dvoje mladih ljudi pa su u pomoć pozvani stručnjaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, koji su s izuzimanjem dokaza na mjestu događaja nastavili jučer poslijepodne.

Omiljena lokacija

Kako smo doznali od njihovih poznanika, Lara i Patrik bili su u vezi od ovoga ljeta. Patrik se, inače, nakon studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci vratio u rodni Poreč gdje se bavio računalima, a prijatelji ih opisuju kao mirne i vedre mlade ljude koji su se ponekad voljeli provoditi, ali nisu bili pretjerano skloni rizičnom ponašanju, tako da im je teško povjerovati da je par u kobnoj noći uzeo drogu.

Lara Nikolić i Patrik Blaško u subotu su bili na svadbi svojih prijatelja, a svatovi su slavili u konobi agroturizma Milena u Bačvi koja je, inače, omiljena lokacija u Istri za takve proslave. Odsjeli su, zajedno s još 18 uzvanika, u apartmanu agroturizma Milena kako se ne bi u sitne noćne sate morali vraćati u petnaestak kilometara udaljen Poreč. U neko doba noći mladi se par povukao u svoju sobu u potkrovlju.

Ljutiti otac

U nedjelju u 9.30 sati ujutro nisu se pojavili na doručku, kako je bilo dogovoreno, a bližilo se vrijeme za napuštanje sobe pa su se njihovi prijatelji zabrinuli.

Oko 10 sati njihov ih je prijatelj, a navodno se radilo o mladoženji, išao potražiti u sobu, gdje ga je dočekao stravičan prizor. Cijelo društvo bilo je u strašnom šoku, kao i vlasnici agroturizma, obitelj Stefanov koja iduće godine slavi 30. rođendan kultne istarske konobe.

U nedjelju je očevid počeo nakon 13 sati i dok su policajci obavljali svoj posao, pojavio se Larin otac, ljutit što je o smrti svoje kćeri čuo od prijateljice, a ne od policajaca. Bio je to izuzetno potresan prizor, a svjedoci su s tugom i nevjericom pratili sve što se događa.

Nova opasna droga stigla je Iz Italije?

Smrt Lare i Patrika šokirala je cijelu Istru, a odmah nakon što je vijest objavljena krenule su razne spekulacije. Vrlo brzo je demantirano da je riječ o ubojstvu, a policajci su oprezno naznačili da se radi o sumnjivoj smrti i da nije isključeno da su prisutni elementi kaznenog djela, što bi se moglo odnositi na djela vezana uz zloupotrebu droge. Jedna od zasad ni s čim potvrđenih priča koje su se pojavile jest i ona o novoj sintetičkoj drogi koja je posljednjih mjeseci prisutna na istarskom tržištu, a lako je dostupna u Italiji.

Policajci zasad šute, a šute i uzvanici na svadbi koji su postali svjedoci uključeni u istragu. Nakon zavšetka istrage trebalo bi biti poznato jesu li mladić i djevojka bili sami u apartmanu, gdje su točno pronađeni i što je točan uzrok njihove misteriozne smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:42