POTPUNO UNIŠTENA

Izgorjela tvornica Big Toys u Istri

Big Toys je, inače, tvornica stolica, stolova i ostalih dijelova namještaja od cijevi i limova
Zagreb, 150414. Drugi je dan velikog pozara u Jankomiru. Pozar u objektu reciklaznog cenra C.I.O.S. je stavljen pod kontrolu.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

U požaru koji je buknuo iz za sada neutvrđenih razloga prošlog je vikenda gotovo je potpuno uništena tvornica Big Toys u Podpićanu u Istri. Dojavu o požaru policija je zaprimila u subotu oko 18.35 sati. U tvornici, srećom, nije bilo nikoga pa nema ozlijeđenih.

Kako javljaju iz Policijske uprave istarske, u potpunosti su izgorjeli unutrašnjost i krovište proizvodne hale te proizvodni strojevi. Vatrogasci su požar ugasili tijekom noći, a mjesto događaja osiguravaju policijski službenici do dolaska vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' iz Zagreba, koji će tijekom današnjeg dana obaviti očevid na požarištu.

Big Toys je, inače, tvornica stolica, stolova i ostalih dijelova namještaja od cijevi i limova, zapošljava 56 radnika, a u vlasništvu je zagrebačke tvrtke Kondres. Uredske prostorije nisu nastradale, a spriječeno je i širenje na susjednu tvornicu Histria Tube.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 17:07