SUKOB POSLIJE IZLASKA

JEZIVI DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA Urlikao 'Aj izađi, aj izađi' pa u suparnika zario nož, a zatim potpuno krvav od struka do cipela bježao gradom

 CROPIX

Skrivajući se potpuno krvav od struka do cipela među školarcima koji su u ponedjeljak ujutro kod splitskog Pazara prelazili preko pješačkog prijelaza, M. F. pokušao je neprimjetno pobjeći u Radunicu nakon što je nekoliko minuta prije toga nožem izbo i teško ozlijedio 30-godišnjeg T. P. ispred kafića "Zele" u Manđerovoj ulici u Splitu.

U ponedjeljak oko 8 sati centrom grada zabrujala je sirena Hitne pomoći, a vrlo brzo policija je dobila dojavu da je ispred spomenutog kafića izboden mladić. Ubrzo su stigle dvije policijske ophodnje, a potom i inspektori u civilu te je prostor na kojem se napad dogodio ograđen policijskom trakom.

Uniformirani policajci uzimali su izjave gostiju, od kojih su neki starije dobi mirno i dalje na stolovima ispred kafića ispijali svoje jutarnje kave, a ubrzo je u pratnji dvoje policajaca mlađi crnokosi mladić odveden na ispitivanje.

Split, 07116
Danas u ranim jutarnjim satima u Mandjerovoj ulici u Splitu pored kavane Zele dogodio se pokusaj ubojstva u kojemu kako se nesluzbeno saznaje sudjelovali poznati kriminalci iz svijeta droge.
CROPIX

Prema iskazima očevidaca, radi se o mladiću koji je navodno bio u društvu s napadačem i žrtvom. Svi su oni, opet navodno, cijelu prethodnu noć proveli u jednom obližnjem podrumskom prostoru u kojem se, zna to većina susjeda tog dijela grada, često "luduje".

Kad je ujutro u 7 sati kafić "Zele" otvorio svoja vrata, oni su se samo prebacili i nastavili piti dok u jednom trenutku nije izbila svađa. "Aj izađi, aj izađi vani...", vikao je jedan od dvojice zavađenih. M. F. je u naguravanju potegnuo nož i njime ubo u bedro T. P.

Split, 07116
Danas u ranim jutarnjim satima u Mandjerovoj ulici u Splitu pored kavane Zele dogodio se pokusaj ubojstva u kojemu kako se nesluzbeno saznaje sudjelovali poznati kriminalci iz svijeta droge.
CROPIX

No, kako je pogodio glavnu arteriju u nozi, krv je počela šikljati svuda naokolo o čemu svjedoče dvije velike crvene mrlje na asfaltu. O kolikoj se količini krvi radilo najbolje pokazuje činjenica da je odjeća M. F. u trenutku uhićenja bio kompletno prekrivena krvlju žrtve. Kod napadača je pronađena manja količina droge, a kako saznajemo, policija je i u posjedu noža kojim je žrtva ubodena. - A što je bilo, al' su ovi naši opet ludovali? - pitali su prolaznici i susjedi iz kvarta nakon što su vidjeli da je u blizini kafića policija.

- A pari da im je prvi put. Izgleda da su cilu noć bili doli u tom prostoru i bančili, pa su se ujutro uputili u "Zele" i nastavili piti. Nisan čuja šta je bilo unutra, ali san vidija da su dvojica izašla vani, jedan je ostavija torbicu i počeli su se gurati. U jednom trenutku je jedan izvadija nož i nasrnija na ovog drugog ka luđak. Da nije bilo tog trećeg momka koji ih je rastavija, bija bi ga ubija. Da si samo vidija kakve su mu oči bile, sto posto je bija na nečemu. Ma čin su izašli odoli samo san čeka kad će nekome puknit film oko gluposti. Znaš šta, mene samo zanima kako to policija ništa ne more učiniti, a cili grad zna šta se tu događa - priča nam jedan od svjedoka, a njegove tvrdnje klimanjem glavom potvrđuje još nekoliko starijih sugrađana.

Split, 07116
Danas u ranim jutarnjim satima u Mandjerovoj ulici u Splitu pored kavane Zele dogodio se pokusaj ubojstva u kojemu kako se nesluzbeno saznaje sudjelovali poznati kriminalci iz svijeta droge.
CROPIX

- Nisan bija tu niti san ikoga vidija, samo me je policija zvala da dođen da se nešto dogodilo. Mislin da su bila trojica mladića unutra, ušli su odma čin smo otvorili i unutra su se verbalno sukobili. Bilo je još gostiju pa moj konobar nije obraća pažnju, a u jednom su trenu izašli vani... - ispričao nam je vlasnik "Zele".

Ozlijeđenog muškarca koji zbog velikog gubitka krvi nije bio pri svijesti kolima Hitne pomoći koje su do bolnice Firule vozile gotovo cijelim putem u zabranjenom smjeru na vrijeme su dovele u KBC Split, gdje je bez ikakve pripreme stavljen na operacijski stol i odmah operiran. Operacija je trajala više od dva sata, nakon čega je T. P. smješten u intenzivnu njegu Klinike za kirurgiju gdje se oporavlja. Njegovo zdravstveno stanje i dalje je opasno po život.

Napadača su u Radunici uhitili djelatnici Druge policijske postaje i predali ga kolegama iz Prve policijske postaje, koji obavljaju krim istraživanje. Nakon obrade, osumnjičeni će uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva biti priveden na ispitivanje u splitsko Županijsko državno odvjetništvo koje će vrlo vjerojatno određivanje istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:09