BEZ DOKUMENATA

KAOS U DUGOM SELU Iz vlaka iskočilo 50 stranih državljana! Razbježali su se brzinom munje

sisak281205putnicki vlakSisak planira uvesti gradsku zeljeznicka prugasnimio Miroslav Kis-pok-
 CROPIX

DUGO SELO - Iz vlaka koji prometuje na relaciji Šid-Rijeka u petak oko 14 sati na čuđenje svih prisutnih - štoli zaposlenika štoli putnika - krenulo je iskakati iz vagona čak 50 stranih državljana bez dokumenata koji su se brzinom munje razbježali po dugoselskom području pa sve do Novog Zagreba. Od njih 50 muškaraca, 17 je bilo maloljetnika u dobi od 15 do 17 godina i trenutno se nalaze u Policijskoj postaji Dugo Selo nakon čega će biti odvezeni u Prihvatni centar za strance Ježevo odakle će u određenom zakonskom roku, po okončanju readmisije, biti vraćeni u Srbiju.

Njih, naime, susjedna zemlja ima obavezu preuzeti obzirom da postoji niz dokaza koji upućuju da je 50 ilegalaca nezakonito ušlo u Lijepu našu upravo iz Srbije. Najviše ih je bilo iz Tunisa, njih čak 20, pa njih 16 iz Sirije, devet iz Palestine te po dva Marokanca i Libijca ali i jedan iz Senegala.

- Nismo mogli vjerovati svojim očima kad su tamnoputi dečki krenuli iskakati iz vagona poput baznih skakača iz aviona. Valjda su pomislili da su došli na krajnje dogovoreno odredište kada se vlak zaustavio. Neki su bili sneni i doslovce su teturajući bježali po travi noseći u rukama neke vreće. Djelovali su neuhranjeno i pojedinci su bili izrazito mršavi. Policija je vrlo brzo pristigla nakon što im je netko sa željezničke postaje dojavio što se događa. Njih par je vrlo brzo uhićeno - ispričao nam je jedan od očevidaca koji je vidio nesvakidašnji šarolik prizor izbezumljenih ilegalaca u potrazi za obećanom slobodom. Puna dva sata trajala je policijska potraga za stranim 'gostima'.

Najveći dio njih je ipak uhićen na području Dugog Sela, njih nekoliko sat vremena kasnije na Ininom odmorištu Ježevo, dok je njih par locirano oko 16 sati i to na Sarajevskoj ulici u Novom Zagrebu gdje su se, kako doznajemo, uputili prema hotelu 'Porin' jer su očito dobili pravovaljane informacije kako su u njemu smješteni tražitelji azila.

Inače, nitko od 50 pristiglih došljaka nije do sada zatražio azil, a kako neslužbeno doznajemo, putešestvija vlakom trebala je završiti u Rijeci gdje su u blizini imali dogovoreno preuzimanje nekim prijevoznim sredstvom ne bi li se, dalje, domogli drugih zemalja Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:49