POMORSKA NESREĆA

Katamaran oštećen kod Mljeta

 Ministarstvo pomorstva

U uvali Lastovska na otoku Mljetu sinoć je spašen američki dvotrupac "Vida Loca"s pet putnika od kojih nitko nije ozlijeđen.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je u četvrtak u 19.40 sati poziv voditelja plovila koji je prijavio prodor mora u dvotrupac blizu Mljeta, o čemu je Središnjica obavijestila Lučku kapetaniju Dubrovnik, odnosno nadležnu Lučku ispostavu Korčula, te je pokrenuta akcija spašavanja, piše Dubrovački vjesnik.

Dolaskom na poziciju nesreće u uvalu Lastovska, zaposlenici korčulanske Ispostave utvrdili su oštećenje na dvotrupnom plovilu, jedrilici tipa katamaran, naziva „Vida Loca“ duljine 13,6 metara koje plovi pod zastavom Sjedninjenih američkih država i na kojemu se nalazilo ukupno pet neozlijeđenih članova posade, uključujući i voditelja plovila. Dva člana posade su britanski državljani, dvoje talijanski i jedan japanski državljanin.

Pregledom plovila ustanovljeno je oštećenje i prodor mora na lijevom trupu katamarana stoga su djelatnici Ispostave u akciju uključili privatnu tvrtku specijaliziranu za pružanje pomoći oštećenim plovilima čiji je ronilac privremeno sanirao oštećenje trupa ispod površine mora, nakon čega je katamaran otegljen u Korčulu, gdje je pristao jutros u 3.30 sati, preosi Dubrovački vjesnik.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora, a zaposlenici Lučke ispostave Korčula naložili su izvlačenje oštećenoga plovila iz mora kako bi se u mjesnom brodogradilištu dovršio očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 17:41