TRAGEDIJA U DUBRAVI

Kobno partijanje na Štefanje: Tajnik penjačkog kluba (30) pijan pao sa ruča na glavu i završio u komi

'Liječnici nas tješe da je mlad i da se mozak može spasiti', kaže baka stradalog
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Igor Kanižaj (30), tajnik Sportsko penjačkog kluba Štrik iz zagrebačkog Čučerja s teškim ozljedama glave završio je u KB Dubrava u četvrtak oko jedan sat iza ponoći nakon sportskog partijanja na Štefanje unutar prostorija kluba na Čučerskoj cesti.

Naime, po zlu je krenulo kad se pod utjecajem alkohola popeo na ruče i u jednom trenutku na očigled prijatelja pao s visine od dva metra. Na mjesto događaja vrlo brzo pristigla je Hitna pomoć, a kako doznajemo, Igoru je izmjereno tijekom noći čak 2,41 promil alkohola u krvi.

- Rekli su mi da je pao na glavu. S njim je bio brat Robert koji je svjedočio tragediji koji je odmah i nas nazvao. „Bok baka, idem ti ja malo van.“ rekao mi je Igor veselo to popodne i otišao van baš kao i svaki puta sa prijateljima. Gdje je sve bio i što je radio, mi to ne znamo. No ono što znamo je da su nam blagdani zavijeni u crno jer se Igor sada bori za život u bolnici.

U komi je, izvan svijesti. Liječnici još nisu rekli nikakve konačne rezultate, ali nas tješe da je mlad i da se mozak može spasiti. Jako voli to sportsko penjanje i treninge u teretani. Proputovao je Hrvatsku, penjao se po Paklenici, Kleku, Kalniku.... Osim rada na fakultetu, jer on je ne tako davno postao diplomirani inžinjer informatike, taj sport ga je ispunjavao.

Trenirao je i petkom i svetkom, kad god je mogao sa dečkima iz mjesta - ispričala nam je vidno potresena baka 30-godišnjeg stradalog Igora napominjući kako visina pada zapravo nije tako velika, ali da je bio koban pad na glavu.

- U bolnici smo svi uz njega i stanje je još uvijek neizvjesno. Trebalo bi ići na bolje. Nada nam je jedina još preostala. Imajte razumijevanja za ovako delikatnu situaciju - poručio je kratko Robert, brat stradalog penjača, inače također član penjačkog kluba Štrik kojem se scena pada kobne večeri ne prestaje motati po glavi poput flash backa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:35