SERIJSKI PRIJESTUPNIK

Kockao je, putovao i živio luksuzno, no sada je napokon dolijao: Uhićen lopov koji je suzavcem terorizirao Zagrepčane

Zlatare je špricao suzavcem te bi s pulta pograbio zlatninu i nestao niz ulicu

Pljačkaša je snimila nadzorna kamera

 Screenshot/nadzorna Kamera/

Preko 140 tisuća eura vrijednu zlatninu i druge predmete prisvojio si je 31-godišnji lopov koji je zahvaljujući plodovima vlastita rada s druge strane zakona, živio na visokoj nozi. Kockao je, putovao i hranio se po restoranima.

Zagrebački kriminalisti ga terete za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja isprava, a ušli su mu u trag nakon što su medije preplavile snimke jedne njegove lopovske akcije. Policija je kroz istraživanje doznala da je 18. srpnja i 1. kolovoza odradio dva razbojništva u dvije zlatarnice u Zagrebu, točnije u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i onoj u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Odradio ih je prema istom scenariju. Tražio je od zaposlenika da mu pokažu zlatni nakit, a čim bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra. Zlatare je špricao suzavcem te s pulta pograbio zlatninu i nestao niz ulicu.

- Vikao sam "Lopov! Lopov! i trčao za njim nekih 50-ak metara. Na ulici je bilo dosta ljudi jer se u to vrijeme vraćaju s posla, ali nitko nije reagirao!

Ispričao nam je to Tihomir Macan-Zvonar, 46-godišnji vlasnik zlatarnice Daria u Ninskoj ulici 3 u Sesvetama, kojeg je opljačkao 31-godišnji lopov. Još i danas osjeća posljedice spreja suzavca kojeg mu je ušpricao u oči.

- Prilikom počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koje je stavio nepripadajuće registracijske pločice koje je ranije otuđio s drugih vozila. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života - kažu iz PU zagrebačke ističući da tu njegovom lopovluku nije kraj.

Sumnjaju i da je počinio krađu na štetu trgovačkog centra na adresi Buzinski Krči u Zagrebu gdje se početkom srpnja dovezao automobilom s nepripadajućim tablicama. Iz tog je skladišta ukrao više različitih artikala.

Šteta? Oko 140.715 eura. Posrnuli gospodin trenutno se nalazi kod pritvorskog nadzornika nakon čega će biti odveden na ispitivanje u prostorije tužiteljstva koje će potom odlučiti hoće li za njega zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:45