SVE ČEŠĆE PUCNJAVE

Kod Maksimira je noćas netko propucao stakla na tramvajima

U tramvaju ​na liniji ​12 u tom trenutku bilo svega desetak putnika, a nakon pucanja stakala nastala je panika. 
 Facebook / Robert Sailović

Nemili incident dogodio se sinoć oko ponoći kad su​, navodno, propucana ​stakla na dva tramvaja na dijelu tramvajske trase između Maksimira i Hondlove ulice. Radi se o linijama 11 i 12 koji su oko ponoći putovali u smjeru Dubrave jedan iza drugog.

Kako tvrde očevidci i vozači tramvaja​, kod Hondlove ulice​ odjednom su popucala stakla na vratima 11-ice, a tri su stakla propucana na 12-ici koja dok su se vozili Maksimirskom. U tramvaju ​na liniji ​12 u tom trenutku bilo svega desetak putnika, a nakon pucanja stakala nastala je panika.

- Odmah sam zaustavio vozilo, alarmirao hitne službe i provjerio je li nekome potrebna pomoć. Prošao sam rat i navikao funkcionirati u kriznim situacijama. – rekao je vozač Mladen Č., kojeg situacija nije uznemirila.

Slično nam je potvrdio i vozač na liniji 11.

-U prvi tren nismo niti znali što se dogodilo. To su sekunde, a postupili smo prema internom protokolu. Neizvjesnost i rizik sastavni su dijelovi našeg posla - rekao nam je Miljenko M.

Do kraja policijskog očevida, koji je i dalje u tijeku, neće se znati uzrok pucanja stakla. Naime, kako neslužbeno doznajemo, u tramvajima nije pronađeno olovo s toga se pretpostavlja da je netko na tramvajska vrata pucao iz zračnice. Iz ZET-a, također, nam nisu mogli potvrditi navode vozača jer se pregledavaju sigurnosne snimke.

-Do završetka očevida jedino mogu potvrditi oštećenja dvaju tramvaja. Policijski je očevid trajao do dugo u noć, izuzete su snimke video nadzora, a najvažnije je da nije bilo ozlijeđenih. Naši su vozači reagirali profesionalno. Zaprimili smo i nekoliko poziva uznemirenih građana, uglavnom roditelja čija su se djeca vraćala kući - rekao nam je Tomislav Jurić iz Zet-a.

Facebook / Robert Sailović

Facebook / Robert Sailović

Foto: Facebook/Rober Sailović

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:20