VAŽNA INICIJATIVA

Kod Sl. Broda policija organizirala akciju o prevenciji vršnjačkog nasilja: Podržala ju je i Mia Dimšić

Policajci iz Vrpolja su proveli preventivne aktivnosti, a u projektu su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola

Mia Dimšić

 Pu Brodsko-posavska/

Povodom preventivnih aktivnosti ‘Živim život bez nasilja‘ i ‘Ja sam ti prijatelj‘, a s ciljem sprječavanja svih oblika vršnjačkog nasilja te promicanja kulture dijaloga, međusobnog uvažavanja i tolerancije danas je u društvenom domu u Velikoj Kopanici nadomak Slavonskog Broda bilo gužvovito. U glazbenom, pak, dijelu protiv nasilja nastupila je promotorica - prošlogodišnja pobjednica Dore Mia Dimšić.

Naime, policajci iz Vrpolja su proveli preventivne aktivnosti, a u projektu su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola: "Ivan Filipović" iz Velike Kopanice; "Viktor Car Emin" iz Donjih Andrijevaca i "Ivan Meštrović" iz Vrpolja; a potom i ravnatelji te nastavnici navedenih odgojno – obrazovnih ustanova, kao i predstavnici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Općina Velika Kopanica, Donji Andrijevci i Vrpolje.

image

Policijska akcija o prevenciji nasilja

Pu Brodsko-posavska/

- Preventivna aktivnost je provedena uz podršku PU brodsko-posavske, uz prisustvo načelnika policijske uprave Antuna Valića i uz podršku Ravnateljstva policije, ispred kojeg je aktivno sudjelovala voditeljica Službe za prevenciju Sandra Veber sa suradnicima - otkrivaju iz brodske policije.

Načelnik Općine Velika Kopanica Ivan Meteš se zahvalio svim učenicima i djelatnicima škola kao i svim dionicima u ovom projektu te je pohvalio navedeni projekt koji traje već nekoliko mjeseci, i kroz koji su se učenici približili policiji i policijskom poslu. Na kraju je Meteš poručio učenicima da prema policiji ne trebaju imati strah uz riječi: "Oni su tu zbog nas i naše sigurnosti".

image

Akcija protiv vršnjačkog nasilja

Nadalje, interaktivni edukativno – preventivni program "Živim život bez nasilja" upriličen je provođenjem kviza znanja o vršnjačkom nasilju u kojem su sudjelovali učenici, dok je za najbolje plasirane osigurana i simbolična nagrada. Kroz kviz je prikazano da učenici raspolažu velikim znanjem o nasilju i prepoznaju koje su vrste nasilja i kome se obratiti u slučaju potrebe za pomoć.

Voditeljica Službe za prevenciju je kroz vođenje kviza, ujedno edukativno učenicima pojašnjavala određene pojmove te je završila svoje obraćanje uz riječi: "Ne živimo život nasilja, nego život ljubavi".

image

Akcija protiv vršnjačkog nasilja

Pu Brodsko-posavska/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:20