PRATIO JU DUŽE VRIJEME?

KRAĐA U POL BIJELA DANA Iz stana mlade imućne liječnice u Zagrebu lopov ukrao nakit vrijedan 100 tisuća eura!

Bez gotovo 700 tisuća kuna vrijednog starinskog nakita ostala je 31-godišnja Anika D.V.
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Bez gotovo 700 tisuća kuna vrijednog starinskog nakita ostala je 31-godišnja Anika D.V. zahvaljujući lopovu koji je u pola bijela dana u četvrtak provalio u njezin podstanarski stan u zagrebačkoj Boškovićevoj ulici. Da joj je nezvani gost posjetio dom, Anika je uočila oko 18 sati navečer, a kako doznajemo, provalnik je obio vrata stana na prvome katu između 15 i 18 sati iskoristivši odsutnost korisnice stana čiji je vlasnik jedan Francuz arapskog podrijetla.

- Očito je lopov djevojku pratio duže vrijeme. Odmah na prvu shvatite kad ju vidite da je imućna i još na sve to živi u strogom centru. Uostalom, u tom stanu ona živi sa suprugom i djetetom i iz stana se dosta često čuje razgovor na engleskom, pa nije za isključit da se provalnik vodio i tezom - strankinja je pa je najvjerojatnije puna k'o brod. Ako je doista šteta preko pola milijuna kuna, onda je kradljivcu pao med u mlijeko. Aniki u stan navraća i jedna mlada djevojka koja je sigurno u nekim manekenskim vodama, ali točno što i gdje ne bih znao - ispričao nam je jedan od susjeda pokradene djevojke koja je u njihovom susjedstvu tek mjesec dana.

Drugi, pak, susjed kaže kako mu je sve to čudno, počevši od činjenice da je prije dvije godine Francuz arapskog podrijetla koji ne govori hrvatski uopće se odlučio na kupnju stana u centru grada i sad ga iznajmljuje.

- Anika je navodno liječnica i rodom iz Siska, dok joj je muž informatičar iz Njemačke. Iznad njih stanuje i bivši tajnik ministarstva zdravstva Dražen Jurković tako da ne znam po kojoj osnovi je baš ta obitelj, koja je u našem stubištu tek nešto više od mjesec dana, zapela za oko lopovima - zaključuje susjed Boškovićeve ulice napominjući kako se s tom provalom u cijeli ulaz uvukao strah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 05:23