RIVA KAO NAKON KLANJA

KRVAVA TUČA VODIČANA I ZAGREPČANA 'Naši su vidjeli da tuku momka, onda su skočili na njih...'

 HANZA

VODICE - Ujutro kad je sunce izašlo - na rivi je bilo krvi ka da su klali prasca! Selon - tako Vodičani zovu svoje misto, op.a. - je pukla priča da je rič o masovnoj tučnjavi između naših, domaćih momaka, torcidaša i Zagrepčana, da su to bili oni, kako se zovu BBB-ovci, da su imali fantomke na glavama i teleskopske palice, da je to čudo jedno bilo..., ispričao je za Slobodnu Dalmaciju na licu mista, u Malom portu - ili Parapetu kako još reču u Vodicama, jedan stariji mještanin, moleći usput da ga ne slikavamo, niti mu za ime pitamo:

- Znate, kako je to - niko ne zna ništa, a svak priča svašta! Ja samo znan, a iman ode i brod pa ga obađen, da je to ode svaku noć Sodoma i Gomora. Tu na zidiću, skupi se njih ko zna koliko, viču, skaču, svako jutro ove žene šta čistu, skupe dvista - trista boca, šta od vina šta od pive. Je, bila je tu tabla, šta je naša Branka, načelnica meknila, da je zabranjeno piti alkohol na javnom mistu, al' znate kolko se zgrijala? Po ure nije stala! Sve su to farabuta razvidali, iskidali pa bacili u more! A tako bi bacili i komunalnog redara da in šta kaže i napravi prijavu, veli nam naš sugovornik uz napomenu da nam je najbolje otići u kafe "Đir" priko puta, tamo će sigurno više znati.

I je, pogodija je. U "Điru" su nam odma rekli da cila priča nema nikakve veze ni s Torcidom ni BBB-ovcima, Zagrepčanima i Dalmatincima, reprezentacijom i sličnim stvarima.

- Sad su se svi toga uvatili, a nema veze. Jeste vidili kako je bilo s Rakitićem? Najprije su javili da ih je bilo šest, sedan, deset, da su porazbijali sva vrata i prozore da bi na koncu ispalo da je stradalo samo jedno caklo. Još će ispast da je koji mulac tića gađa - veli nam jedan iz ekipe koji je očito dobro upućen u cijelu priču.

- Ovako vam je bilo. Bija je jedan naš mlađi momak, s curon, osamnaestogodišnjak, koji se zakačija s njih par momaka iz Zagreba izlazeći iz 'Opijuma', noćnog bara, oko četiri i pol, pet sati ujutro, s petka na subotu. Posovali su se tamo oko spomenika hrvatskim braniteljima i ode su ga napali u portu. Kada su naši Vodičani, mlađarija šta je sidila na parapetu, vidili da tri - četiri njih tuku maloga, da su ga bacili u more, skočili su i oni, braniti ga, bija je to fajt. Ispalo je da su Zagrepčani u pitanju, ali isto bi tako bilo da su i koji drugi - vele nam.

Ivica Kranjac, s kojim smo također popričali u 'Đira', kazao nam je da je u Vodicama taj duh zajedništva koji ih je održao i proslavio u Domovinskom ratu, diljem svih bojišnica na kojima su masovno sudjelovali, i danas jak.

- Vodičani u takvim situacijama ne pitaju ko je kriv, nego skaču odmah braniti svoga, pogotovo ako je slabiji i ako je sam, a njih je više - veli nam Kranjac, čiji je sin jedan od onaj koji su stradali u tučnjavi.

Slomio je prst, ali s obzirom na to da je u nedjelju ujutro još bio u policijskoj obradi, ni otac mu nije znao puno više detalja, ni o sinovoj ozljedi ni o samoj tučnjavi. U kojoj, očito, nisu sudjelovali 'nevježe' nego malo iskusniji 'štemeri'.

Mladi 19-godišnji Vodičanin navodno je od teleskopske palice zaradio šest-sedam punata na glavi, a Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, nije nam mogla potvrditi ni demantirati podatak koji smo čuli u Vodicama da je pretragom apartmana u kojem su Zagrepčani odsjeli pronađeno nekoliko bejzbol i teleskopskih palica i boksera, s obzirom na to da - 'istraga još traje'.

No potvrdila nam je da je policija zbog sudjelovanja u tučnjavi obradila sedam osoba, tri iz Vodica, četvero iz Zagreba, da je većina od njih bila alkoholizirana, te da tučnjava nema veze s navijačkim animozitetima, nego je svemu izgleda kumovala veća količina promila i adrenalina. Tako je na koncu pet od sedam osoba koje su sudjelovale u masovnoj tučnjavi predano pritvorskom upravitelju - izuzetak su zasad jedino dvojica Zagrepčana koja su zadržana na bolničkom liječenju.

Jedan od njih, kako doznajemo u nedjelju u šibenskoj bolnici, ima kontuziju mozga, a drugi prerezanu tetivu na ruci, iako ni jedan ni drugi nisu životno ugroženi. O daljnjem tijeku postupka odlučit će Županijsko državno odvjetništvo i istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku koji je preuzeo slučaj, piše Slobodna Dalmacija.

Na kraju bitke

- Zbog sudjelovanja u tučnjavi policija je obradila sedam osoba, tri iz Vodica, četvero iz Zagreba. Pet od sedam osoba predano je pritvorskom upravitelju. Dvojica Zagrepčana zadržana su na bolničkom liječenju u šibenskoj bolnici. Jedan od njih ima kontuziju mozga, a drugi prerezanu tetivu na ruci. Nisu životno ugroženi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:32