BIZNIS S AUTIMA

LOV NA PREVARANTE 'Prijetili su mi i natjerali me da potpišem ovaj nepismeni ugovor'

Mario Komljenović tvrdi da je žrtva obitelji Šajnović koja, doznao je, ima više od 300 kaznenih prijava
 Srđan Vrančić/CROPIX

U oglasnik sam stavio oglas za automobil, BMW X5, godina proizvodnje 2002., prodaja ili zamjena. Za njega sam tražio 10.000 eura. Na oglas se javljaju braća Slobodan i Siniša Šajnović. Nude automobil BMW 735i, također 2002., razmjena ide uz nadoplatu od 10,5 tisuća kuna. Pristao sam. Uplatio sam im 5000 kuna, preostalih 5500 dobivaju idući dan kad razmjenimo automobile.

Namamljeni u stupicu

Živim blizu Velike Gorice, oni u naselju Veliki Pašijan blizu Garešnice. Našli smo se u Sisku, oni su uzeli moj automobil, ja sam uzeo njihov BMW 735i te sam platio akontaciju od 5000 kuna”.

Tako svoju priču započinje Mario Komljenović, 30-godišnji urar iz Velike Gorice koji tvrdi da je “strašno koliko građani strepe od uigranog prevarantskog obiteljskog tima iz Garešnice”. Njega su, kaže, prevarili prilikom zamjene rabljenih automobila, a sad mu se, tvrdi, “ javilo oko 150 ljudi koje je nasamarila ista obitelj”. Nakon što su, dakle, razmijenili automobile, sljedeći dan trebali su ovjeriti ugovore kod bilježnika.

“Svoj sam automobil prepisao na ime Sanje Šajnović, supruge jednog od braće. Došao sam do Kutine, vodio sam trogodišnjeg sina, kad su me nazvali i rekli da dođem do njih doma”, opisuje Komljenović.

“Međutim, čim sam izišao iz automobila, njihov otac, Ivica Šajnović, skočio je na mene. Siniša i Slobodan iz automobila su izbacili dijete i autosjedalicu u kojoj je bio. Stari, Ivica, govori mi da zaboravim i svoj BMW X5 i ovaj BMW 735i te da moram uzeti BMW 329, godište 1998. Vrijednost mu je oko 3000 eura, dok je vrijednost ‘sedmice’ bila oko 12 tisuća eura”, opisuje Komljenović i nastavlja: “Ivica je diktirao supruzi Danijeli. Ona je pisala novi “ugovor”. Odbio ga je potpisati.

“Ivica Šajnović počeo je prijetiti. Situacija je postajala sve gadnija. Potpisao sam taj “ugovor” i vratio se doma s tim starim BMW-om 320”, iznosi Mario. On i supruga sve su prijavili policiji.

“Rekli su nam da protiv članova obitelji Šajnović postoji oko 300-tinjak prijava za prijevaru, iznudu i da je bilo nasilnih primjera” - govori supruga Matea Lisec Komlje

Slobodan Šajnović kaže da sve to nije istina.

“Tvrde da nisu dobili ni automobil, ni novac, a ja tvrdim da jesu. Nije istina da je moj otac Ivica Šajnović bio nasilan, on nije ni bio tu.

Policija još istražuje

Laž je da smo prevaranti. Prijavljen sam jedino za kršenje javnog reda i mira”, navodi Slobodan.

“O svemu smo obavijestili Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru koje odlučuje ima li elemenata kaznenog djela”, rekao je glasnogovornik PU Bjelovarsko-Bilogorske Dražen Medved.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:22