INCIDENT U GVOZDU

Majka mladića ozlijeđenog u sukobu s policijom: Policija tvrdi da je moj sin sam sebe udarao čizmom u rame!

Svjedokinja: Policajci ih psovali vičući da sve Bosance protjerati iz Hrvatske u kojoj ništa ne rade, nego žive na račun društva
 Mate Piškor / CROPIX

GVOZD - Ogorčena sam tvrdnjama policije iz Gvozda i priopćenjem PU Sisačko-moslavačke da se moj sin Dejan sam ozlijedio, da je glumio ozljede, da je lupao glavom o asfalt. Sam se prema policiji udario čizmom u rame, toliko jako da se vide otisci, sam si je udarcima ozlijedio unutrašnjost bedara. Lažu i kada kažu da su mu pomogli kada je ležao ozlijeđen na cesti, samo su ga gledali. Jedini mu se usudio pomoći njegov prijatelj Igor Bijelić, on ga je postavio na bok, izvadio mu jezik da se ne uguši i pružio mu prvu pomoć. On ga je odvezao na hitnu, gdje je liječnik konstatirao ozljede i da mu ih je nanio pripadnik Policijske postaje Gvozd.

- Kako radi policija u Gvozdu pokazuju i podaci o godinama izgrednika. Nisu u stanju, na primjer, čak točno zapisati godine mojeg uhićenog i ozlijeđenog sina Dejana. On nema 21, nego 18 godina. Valjda im je trebao Dejan kao 'opasni' izgrednik, a u stvari dječarac, pa su mu dodali tri godine da izgledati starije i opasnije. Tim nam se riječima u petak ujutro obratila Slobodanka Vučković iz Gvozda, čiji su suprug Željko i tri sina uhićeni tijekom izgreda u Gvozdu, kada je policija intervenirala u kafiću Šokčić zbog prijave da se tamo remeti javni red i mir i preglasno pjevaju Thompsonove pjesm e. Gospođa Vučković kaže kako je postupanje policije prijavila ministru unutarnjih poslova, te da će tužiti policajce iz Gvozda zbog nasilja, ozljeđivanja njenog sina i laži koje iznose o cijelom slučaju.

Javila nam se i 18-godišnja Nada Gugo, koja je također uhićena i 40 sati zadržana u policiji.

- Ja nisam bila dio društva koje je slavilo 1. svibnja i pjevalo u Šokčiću. Došla sam tamo od kuće oko 19.30 sati. Tamo se okuplja većina mladih iz Gvozda. Moj jedini grijeh je što sam bratu Igoru, koji se svađao s policajcima, rekla da se smiri. Dva su me policajca, kada sam stala između njih i brata, zgrabila za ruke i ugurala u 'maricu'. Sada čujem kako sam uhićena i prijavljena jer sam navodno ozlijedila, odnosno izgrebala policajca. Tome se svi smiju u Gvozdu, svi znaju da ja nemam nokte, da ih odmalena grizem. Strašno sam povrijeđena da me hapsi hrvatska policija, drži u postaji u Gvozdu više od 24 sata, bez hrane i vode, nakon čega sam prebačena u Sisak. Tek su tamo počeli ljudski postupati, nahranili su me, čak su nazvali moju mamu i rekli da sam kod njih, da je sa mnom sve u redu.

- I još nešto, vidim da se u propćenju policije ne spominje pištolj, a vadio ga je policajac iz Gvozda, ne znam mu ime, ali znam da ima brkove, i uperio u mojeg brata vičući da će pucati. Ja sam to vidjela, vidjelo je to mnoštvo ljudi koji su se okupili privučeni brojnim policijskim vozilima, rotirkama i mnoštvom policajaca, rekla nam je u petak ujutro Nada Gugo. Veli kako vjeruje da je ona uhićena iz osvete, kako bi se lokalni policjaci osvetili njenoj braći, no, dodaje da nju nisu tukli, ali da njenog prijatelja Dejana Vučkovića jesu i to jako.

U Gvodu ističu kako ih čudi toliko neistina u policijskom priopćenju.

- Zar oni misle da se istina neće saznati, pa ovdje se svi međusobno poznaju, znamo sve policajce i ti policajci znaju nas. Svi ćemo se prijaviti kao svjedoci, kaže nam majka Nade Gugo, Ana. Svjedoci s kojima smo razgovarali kažu kako su gotovo svi policajci njihovoj djeci psovali bosansku mater vičući da ih treba sve protjerati iz Hrvatske u kojoj ništa ne rade, nego svi žive na račun cijeloga društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:46