UDALJEN IZ SLUŽBE

MARLJIVI PETRINJSKI POLICAJAC NA KRAJU ISPAO VELIKI PREVARANT Naplatio kazne od 64 prometna prekršitelja, a u džep strpao 20.150 kuna!

 
Ilustracija
 Marko Todorov / CROPIX

SISAK - Nastavkom kriminalističkih istraživanja vezano za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti, za koje se sumnjiči policijski službenik Policijske uprave sisačko-moslavačke, utvrđeno su nove okolnosti počinjenja kaznenog djela zbog kojeg je navedeni policajac s područja Petrinje pod istragom od prošle jeseni.

Utvrđeno je da je osumnjičeni policajac od od 11. ožujka do 11. rujna prošle godine, iskoristivši svoj položaj i ovlasti, prilikom razduživanja naplaćenih novčanih kazni iste lažno prikazao.

Na taj način nastojao nastojao je prikriti protupravno stečeni novac u ukupnom iznosu od 20.150 kuna, a koji je prilikom sankcioniranja prometnih prekršaja naplatio od 64 strana i hrvatska državljana. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno je posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave.

Kako smo već pisali, još u rujnu prošle godine istražitelji PU Sisačko-moslavačke i USKOKA proveli su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom kojim je utvrđeno da je osumnjičeni policajac na petrinjskom području u travnu 2017. godine vozačici osobnog vozila sisačkih registracija, prilikom sankcioniranja prometnog prekršaja, ispostavio potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni koju je ona platila na mjestu počinjenja.

Osumnjičeni policajac je taj novac zadržao, a prilikom razduživanja naplaćenu novčanu kaznu je lažno prikazao i na taj način nastojao prikriti protupravno stečeni novac.

Policajac je zbog osnovane sumnje na počinjenje teže povrede službene dužnosti udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 04:41