OSUĐENI SILOVATELJ

MESAR IZ ZAGREBA MORA ŽRTVI PLATITI 58.000 KUNA 'Bilo je neizdrživo. Kolege su mi govorile da sam sama kriva jer sam ga zavela'

Silovanoj ženi kolege su govorile da je sama kriva jer ga je zavela. Bilo joj je neizdrživo
Ilustracija
 iStock/HANZA MEDIA

Silovanje u jednoj mesnici na zagrebačkoj utrinskoj tržnici prije točno sedam godina dobilo je dvostruki sudski epilog.

Zaposlenica u preradi tužila je dvije godine starijeg mesara T. C. (35) da ju je kobnog listopada na radnome mjestu napastovao zadovoljivši svoj seksualni nagon pa je, osim pravomoćne osuđujuće presude na Županijskom sudu u Zagrebu za zločin, nedavno na Općinskom sudu donesena i nepravomoćna presuda prema kojoj joj bivši kolega za pretrpljeni strah, povrijeđeno dostojanstvo i čast mora platiti 58 tisuća kuna.

U odgovoru na tužbu nasrtljivi mesar osporio je tužbeni zahtjev.

- Između mene i nje tog dana nije se ništa dogodilo. Uostalom, ja na poslu nakon svega nisam imao nikakvih problema jer me nitko od kolega nije osuđivao. Vjerovali su mi da se ništa nije dogodilo. Da je doista bila šikanirana na poslu te posramljena i izložena neugodnim situacijama, sigurno ne bi do listopada 2011. ostala raditi u firmi, zar ne? - zapitao se mesar.

Tako, međutim, ne smatra napadnuta žena koja je nakon svega odlazila i psihijatru.

- Osjećala sam se preplašeno i posramljeno. Pogodilo me i to što mi direktor firme nije povjerovao. Šest mjeseci sam bila na bolovanju. Psihijatar mi je propisao lijekove za smirenje i nervozu. Postala sam povučena, preplašena i depresivna. Po povratku na posao premještena sam na drugu lokaciju. Iako me o događaju na novom mjestu nitko nije ispitivao, o tome se pričalo i govorili su mi da sam sama kriva jer sam ga zavela. Godinu kasnije dala sam otkaz. Postalo je neizdrživo jer mi je poslovođa znao reći da pazim što radim ako bi me rasporedio s nekim kolegom - prisjetila se u sudnici silovana djevojka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:34