ISTRAGA JOŠ TRAJE

MISTERIOZNA SMRT U NAJVIŠEM ŠIBENSKOM NEBODERU Policija sumnja da je sin ubio majku u stanu, susjedi nisu previše šokirani: 'Žestoko su se svađali'

 
Zgrada u šibenskoj gradskoj četvrti Baldekin u kojoj je u četvrtak preminula ženska osoba. Još uvijek se utvrđuje je li u pitanju bila nasilna smrt.
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Šibenski istražitelji u Odjelu općeg kriminaliteta provede kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem koji se dovodi u svezi s kaznenim djelom teškog ubojstva 60-godišnje žene. Kako neslužbeno doznajemo, on se sumnjiči da je u četvrtak u jutarnjim satima ubio svoju majku Rosu u njihovom stanu na prvom katu zgrade od sedamnaest katova u šibenskog gradskoj četvrti Baldekinu.

- Prema do sada utvrđenom u četvrtak u 9,55 sati zaprimljena je dojava od Hitne medicinske pomoći da su u stanu, nakon neuspješne reanimacije u 10.15 sati konstatirali sumnjivu smrt 60-godišnjakinje. Nakon obavljenog očevida i drugih radnji izvida, tijelo preminule 60-godišnjakinje je po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetnika, prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik, radi obdukcije, a kriminalističko istraživanje na okolnosti ovog kaznenog djela je još u tijeku – kazala nam je u petak ujutro Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Od stanara ove zgrade, inače, najvišeg nebodera u Šibeniku, s kojima smo razgovarali tijekom jučerašnjeg dana doznali smo da je 60-godišnjakinju u besvjesnom stanju pronašao njezin brat te odmah pozvao hitnu pomoć. Nekolicina stanara koji žive nekoliko katova iznad potvrdili su nam da su majka i sin živjeli zajedno u teško narušenim obiteljskim odnosima i da su se iz njihova stana često mogle čuti žestoke svađe. Dodali su kako u četvrtak ujutro nisu ništa posebno čuli iz stana preminule žene, te da ih u poslijepodnevnim satima o ovoj obitelji ispitivala i policija.

- I majka i sin vrlo su rijetko komunicirali s ostalim stanarima zgrade, gotovo pa nikako. Iako su našoj zgradi živjeli dugi niz godina, ne znam im ni prezime. Poznato mi je tek da se majka zove Rosa, a sin Berto, i da je on njezino izvanbračno dijete. Na žalost, oboje su imali psihičke poremećaje te su, koliko mi je poznato, u nekoliko navrata bili hospitalizirani na Odjelu psihijatrije šibenske bolnice – ispričao nam je sredovječni stanar ove zgrade, koji nije želio da mu spominjemo ime.

Tijekom današnjeg dana o svim detaljima ovog slučaja oglasit će se Županijsko državno odvjetništvo koje je preuzelo istragu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:32