PREŽIVIO LIKVIDACIJU

MLADI KAŠTELANIN PRIVEDEN ZBOG SUMNJE DA JE IZREŠETAO MATKA M. I BACIO GA U BUNAR Prvo je eliminiran kao napadač, a onda je uslijedio obrat u istrazi!

Splitska policija jučer je zadržala na obavijesnom ispitivanju mladića iz Kaštela za kojeg imaju indicije da bi mogao biti povezan s brutalnim ranjavanjem 20-godišnjeg Matka M. koji je pronađen prošle subote izrešetan s 11 metaka u pojilu za stoku kod mjesta Vrsine nedaleko od Marine na trogirskom području, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom četvrtka ujutro u policiju je sam pristupio i Ivan K. kojeg se dovodi u vezi s ovim događajem. Policija je danima nadzirala kuću Ivana K. u Kaštelima i kada je čuo da mu je prijatelj Vito od sinoć u policiji, odlučio se sam prijaviti.

Zanimljivo je da je odmah nakon što je slučajni prolaznik pronašao izrešetanog mladića i nakon što je krenula policijska obrada, jučer zadržani mladić bio navodno isključen iz priče kao potencijalni počinitelj. Nije nam poznato što se u međuvremenu promijenilo i zbog čega je odjednom postao tako zanimljiv policiji.

Neki od onih koji su dobro upućeni u ovaj slučaj kazali su nam da ne vjeruju da je da je mladić bio toliko glup i naivan da bi sudjelovao u propucavanju tako što bi doveo žrtvu baš u selo iz kojeg potječe i gdje mu živi rodbina.

No, s druge strane, ima onih koji vjeruju da je to moguće obzirom da je žrtva ubačena u bunar kojeg je dosta teško pronaći i za tu je lokaciju znao netko tko tamo živi ili često boravi. Treba vidjeti što će se na kraju iskristalizirati i hoće li će mladić postati i službeno uhićenik. Inače, njega i njegovog prijatelja s Matkom M. veže razbojstvo iz studenog 2015. godine o kojem smo već pisali.

Naime, Matku se na Županijskom sudu u Splitu sudi pod optužbom da je tog dana oko 19.30 sati u Kaštel Novom, prekrivši lice crvenom maramom i s kuhinjskim nožem u ruci, ušao u trgovinu "Ribola" i mašući nožem od djelatnice tražio novac koji mu ona nije dala. Nakon toga je povukao registarsku blagajnu koja je pala na pod, a on je pokupio 1300 kuna.

Policiji je tad prvo rekao da su ga na razbojstvo praktički mučenjem prisilili upravo mladić koji je trenutno nedostupan policiji te ovaj koji je zadržan na obradi.

Izbjegavao ročišta

Matko je već tri puta bez opravdanja izbjegavao doći na pripremno ročište na Županijski sud te mu je čak prijetio istražni zatvor, no sucu je obećao da će se pojaviti. Trebao je to učiniti13. siječnja, nije došao, ali se makar javio i opravdao. Sljedeći "sastanak" na sudu zakazan mu je za 16. veljače i baš prije toga je tako brutalno upucan. No, policija treba utvrditi je li u pitanju slučajnosti ili ne.

Oba zadržana mladića već su otprije poznati policiji te su bili sudionici sukoba dviju bandi prije nešto više od dvije godine u Kaštelima tijekom kojeg je ubijen brat mladića koji je zadržan u policiji, a zbog kojeg se njegovom ubojici još sudi na splitskom sudu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:30