KRAĐA U ISTRI

Mladi lopovi ukrali auto, jedan je u njemu zaboravio torbu pa lažno prijavio da mu je otuđena

Upotrijebio je maštu rekavši da mu je torbu netko otuđio s plaže u turističkom naselju u Umagu

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Da je lopov biti lako, lopov bi bio svatko. Ali često policija pomrsi planove kradljivcima i usput ih još uhvati i u laži. Uvjerio se u to 18-godišnji njemački državljanin koji je s vršnjakom iz Hrvatske počinio krađu i potom još otišao lažno prijaviti kazneno djelo.

Dvojac je, kako je otkrila istarska policija, s 10. na 11. srpnja iz autobusa na autobusnom kolodvoru u Umagu ukrao ključ automobila koji je bio parkiran u neposrednoj blizini. Netom punoljetni mladići su otključali auto u vlasništvu 48-godišnjaka te su se njime odvezli u nepoznato. Vlasnika su tom krađom oštetili za više stotina eura, a zanimljivo je da je vozilo pronašla policija sutradan u Ljubljanskoj ulici i u njemu "servirane" dokaze.

Na sjedištu je, naime, bila torba s dokumentima, mobitelom i drugim predmetima u vlasništvu 18-godišnjeg Nijemca. Kad je vidio da mu nema torbe, mladić je otišao u policijsku postaju prijaviti krađu. Upotrijebio je maštu rekavši da mu je torbu netko otuđio s plaže u turističkom naselju u Umagu.

Međutim, ubrzo su kriminalisti utvrdili da njegova priča ne drži vodu. Nego su ga povezali s krađom vozila u kojem je vlastitom nepažnjom zaboravio svoje stvari prilikom bijega. Na kraju su obojica 18-godišnjaka kazneno prijavljena za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari, a stranac će odgovarati i za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:25