UHIĆEN JE

Mladi vozač (26) usmrtio pješaka pa pobjegao s mjesta nesreće, dan nakon s odvjetnikom došao u policiju

Nesreća dogodila sinoć nešto poslije 19 sati, a za vozačem koji je usmrtio pješaka i pobjegao tragali su policija i HGSS

Ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix/

26-godišnji vozač koji je u četvrtak usmrtio 55-godišnjeg pješaka na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca te pobjegao s mjesta nesreće, u petak se u prisustvu odvjetnika javio u Postaju prometne policije Čakovec i bit će uhićen, izvijestila je policija.

Nesreća dogodila sinoć nešto poslije 19 sati, a za vozačem koji je usmrtio pješaka i pobjegao tragali su policija i HGSS.

U Policijsku postaju prometne policije Čakovec 26-godišnjak se u prisustvu odvjetnika javio nešto prije 13 sati, a policija je priopćila da će biti uhićen te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Policija navodi da je 26-godišnji vozač osobnog automobila vozio neprilagođenom brzinom kolnikom županijske ceste u smjeru Kuršanca te je udario u 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te nije bio označen izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Pješak je odbačen s kolnika i pri tom smrtno stradao, dok je vozač pješke otišao s mjesta nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:58