NASTAVLJA SE SUĐENJE

Mladić (21) BMW-om pregazio tri učenice: 'Bio sam u šoku, vidio sam djevojke kako leže na leđima'

Slavonski Brod, 230914.Jutros je nastavljeno sudjenje Deniju Zupanu. 25.04.2013. naletio je autimobilom na tri djevojke na plocniku. Jedna djevojka je preminula je od teskih ozljeda.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Na općinskom sudu u Slavonskom Brodu danas je nastavljeno suđenje Deniju Županu (21) koji je 25. travnja prošle godine, očevim BMW-om, naletio na tri djevojke koje su iz škole vraćale se kući.

Od siline udarca, Ivona Srećković preminula je u bolnici tri dana nakon nesreće, Margareta Sedlarević ostala je bez noge, a Anamaria Sabljak je također teško ozlijeđena.

Budući da je mladić već bio kažnjavan zbog alkoholiziranosti te nepropisne brzine u naselju, Državno odvjetništvo zatražilo je neka mu Sud izrekne petogodišnju zatvorsku kaznu. Osim toga, Odvjetništvo je od Suda zatražilo sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u istom vremenu.

Optuženi Župan jučer se suzdržao od izjašnjavanja o krivnji te je Sud, sukladno zakonu, zaključio kako se ne osjeća krivim.

Jučer je saslušano četiri svjedoka, dvije djevojke žrtve nesreće i majka poginule Ivone Srećković.

U svom iskazu, svjedok Nino Bičanić potvrdio je kako je tog dana kretao se prema Poljoprivrednoj školi lijevom stranom nogostupa Cankareve ulice te da je primijetio kako, iz suprotnog smjera, velikom brzinom, dolazi BMW srebrno-sive boje.

- Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i naglo skrenuo na lijevu stranu te udario u tri djevojke koje su u tom trenutku kretale se nogostupom na drugoj strani ulice, paralelno sa mnom. Vozilo je udarilo u kuću i odbilo se natrag, udarivši pritom u djevojke. Bio sam u šoku i nisam mogao prijeći cestu, ali vidio sam dvije djevojke kako leže na leđima, dok tijelo treće djevojke, s mjesta na kojem sam se nalazio, nisam vidio – rekao je Bičanić, prenosi sbplus.hr .

Sudac Vedran Pavelić odlučio je proces nastaviti danas, kada će svoje nalaze iznijeti vještaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 14:57