KRIVI ZA DILANJE KOKE

Modriću 2,1 godina zatvora, sinu poznatog odvjetnika Olujića samo uvjetna kazna

 Vladimir Ivanov/CROPIX

ZADAR - Bivši nogometaš NK Zadra i Rijeke Josip Modrić (30) i mladi zagrebački odvjetnik Fran Olujić (33), u ponedjeljak su na Županijskom sudu u Zadru proglašeni krivima zbog prodaje i posjeda kokaina. Prvooptuženi Modrić, koji je u srpnju prošle godine u zadarskoj trajektnoj luci Olujiću prodao 7.07 grama kokaina, osuđen je na kaznu zatvora od dvije godine i mjesec dana, dok je Olujić koji je kokain kupio za 1800 kuna, osuđen na uvjetnu kaznu od 3 mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana.

Iako je Modrić tijekom istrage opovrgavao da je Olujiću prodao kokain, na prošlom je ročištu promijenio iskaz potvrdivši sve navode iz optužnice. Unatoč njegovom priznanju, Olujić je sve negirao, kazavši kako je na dan uhićenja u Zadar krenuo po cigarete grčke marke, te da mu je kokain netko stavio u džep na trajektu, a da to on nije znao.

- Olujićeva obrana neživotna je i nevjerodostojna, te je usmjerena isključivo na izbjegavanje tereta krivnje, dok je Modrićev stav evoluirao, te je on od početnog negiranja na koncu priznao kazneno djelo - kazao je Marijan Bitanga, predsjednik Sudskog vijeća obrazlažući presudu na čijem se izricanju pojavio samo Modrić. Kao posebno otegotna okolnost prilikom odmjeravanja kazne uzeta je činjenica što je Olujić - odvjetnik.

- Iako njegova profesija nije imuna, mora se imati u vidu da je njegov prekršaj time veći - kazao je Bitanga. Mladi pravnik i bivši nogometaš uhićeni su nakon što je Modrić 28. srpnja prošle godine oko 22 sata u zadarskom trajektnom pristaništu izašavši iz BMW-a splitskih registracija prišao Olujiću i prodao mu 7.07 grama kokaina.

Za kokain pakiran u jednu bijelu PVC vrećicu Olujić mu je potom u ruke predao neutvrđeni iznos novca nakon čega je otišao trajektom za Preko na otoku Ugljanu. Sa 2.56 grama kokaina u džepu, kao i 1800 kuna od prodaje kokaina Modrić je uhićen u noći 29. srpnja u ulici Put Murvice, dok je nešto prije na trajektu uhićen Fran Olujić.

Tijekom istrage i Olujić i Modrić su se branili šutnjom, ali je Modrić tada izjavio kako je povremeni konzument kokaina, obrazloživši kako je 10 grama kokaina par dana prije u Zagrebu kupio za vlastite potrebe. Kazao je kako je na dan uhićenja krenuo trajektom na tulum u Preko ponijevši dio kupljenog kokaina, što je kasnije opovrgnuo priznanjem svih navoda iz optužnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:27