PRESUDA U SPLITU

Monstrum iz Dalmacije 131 put seksualno zlostavljao bolesnu djevojčicu, dobio skoro minimalnu kaznu

Okrivljeni je bio prijatelj roditelja žrtve koja je u doba kada su djela počinjena imala tek nešto više od 11 godina

Ilustracija

 Artit Oubkaew/Alamy/Alamy/Profimedia/Artit Oubkaew/alamy/alamy/profimedia

U Splitu je na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora nepravomoćno osuđen 57-godišnji umirovljenik, i to za 131 kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja teško bolesne djevojčice s visokim stupnjem invaliditeta, piše Dalmatinski portal.

Najprije su mu kazne pojedinačno utvrđene. Za svako od 29 teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta dobio je po tri godine zatvora, za jedno kazneno djelo koje je ostalo u pokušaju tri godine, za isto kazneno djelo u vezi s iskorištavanjem djece za pornografiju pet godina te za svako od 100 kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina po godinu zatvora. Kada se sve zbroji osuđen je pojedinačno na 195 godina zatvora!

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost pa se nisu mogli doznati detalji s obrazloženja presude, tj. odluka o sankciji za jedinstvenu kaznu koja je blizu zakonskog minimuma. Ne može biti, naime, manja od najveće izrečene od pet godina, a niti jednaka zbroju pojedinačno izrečenih kazni. U svakom slučaju, izvjesna je žalba Državnog odvjetništva.

Okrivljeni je bio prijatelj roditelja žrtve koja je u doba kada su djela počinjena imala tek nešto više od 11 godina. Skidao je s djevojčice odjeću, zahtijevao je i od nje da to čini, nasrtao je i spolno je iskorištavao, premda ga je djevojčica odgurivala zbog boli. U nedjelu ga je uhvatila majka žrtve, dok je svoja zločinstva snimao mobitelom. Otkrilo se da je dvije godine spolno zlostavljao djevojčicu.

Od uhićenja se nalazi u pritvoru. Tamo će i ostati s obzirom na to da je osuđen na strožu kaznu od pet godina zatvora, piše Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 01:35