PREVARA NA ŠANKU

MORH-ov DJELATNIK ČASTIO NA KONCERTU MAJE ŠUPUT! Lažnom novčanicom uvalio prijatelja u probleme, a onda na bini zaplesao s pjevačicom

 Facebook

Na koncertu Maje Šuput u lipnju prošle godine u zabočkom lokalu City Caffe kolale su lažne novčanice i zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podignulo optužnicu protiv MORH-ova službenika Tomislava B. (22) i njegova prijatelja, glazbenika Danijela Š. (20).

Tužitelji terete vojnika da je svjesno predao krivotvorenu novčanicu od 1000 kuna prijatelju da bi njome platio 40 kuna računa za piće i pritom zaradio 960 pravih kuna. Za razliku od MORH-ovca koji se branio šutnjom, optuženi Danijel detaljno je opisao okolnosti koje su dovele do toga da "tutne" lažnjak u promet.

- Kad sam došao u lokal s prijateljima, susreo sam Tomislava koji me zamolio da odem do šanka platiti piće. Pristao sam jer sam išao na šank naručiti za sebe cugu. Tomislav mi je prvo dao 200 kuna i pitao me hoće li mi to biti dovoljno, a kako sam mu rekao da nisam siguran, pružio mi je 1000 kuna. Naručio sam i platio cugu ne znajući da je to falsifikat. Tek sam kasnije kroz poruke koje mi je slao Tomislav obaviješten da su to bile lažne novčanice i tražio me da ga 'pokrivam' jer je zaposlen u vojsci pa se boji gubitka posla. Inače, tu večer bila je velika gužva. Čekao sam 20 minuta da bih platio račun, a ostatak novca od oko 900 kuna vratio sam Tomislavu - posvjedočio je Danijel Š. koji je te večeri bio jedan od 800 posjetitelja koncerta omiljene im pjevačice.

Tri sata nakon "uvaljivanja" krivotvorine jedan od konobara uočio je sumnjivih 1000 kuna u blagajni, a jedan od Tomislavovih prijatelja prisjetio se da mu je Tomislav prije ulaska u kafić rekao da je bio sretne ruke i da je na cesti našao novčanicu od 1000 kuna.

- Nije mi rekao gdje je novčanicu našao niti sam je ja vidio kod njega. Do njega je došao prijatelj i pitao ga hoće li mu platiti piće, a kad je pristao, Tomo mu je dao 1000 kuna, na što je taj mladić rekao da se ne zaj... jer je novčanica lažna. Na kraju su svi otišli slušati koncert. Tomislav se popeo na binu i pjevao sa Šuputicom, a nakon što je sišao, redari su ga izbacili van - prisjetio se vrckave glazbene večeri, pak, svjedok Nikola T.

Vještačenje novčanice od 1000 kuna pokazalo je da je osrednje kvalitete, a zanimljivo je da su te večeri pri prebrojavanju utrška konobari otkrili još dvije lažne novčanice od 200 i 500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:14