POLICIJSKA AKCIJA U ZAGREBU

MULJALI S PUNOMOĆI Uhićen taksist koji je pomogao otmičarima Zagorčevog sina

Zagreb, 200214.Opcinski kazneni sud u Zagrebu, Ilica 207.Vladimir Zagorec tuzi Tereziju Barbaric za davanje laznog iskaza u slucaju Dragulji.Na fotografiji: Vladimir Zagorec dolazi na sud.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački taksist i stari policijski zananac Milan L.B. (36) uhićen je zajedno sa prijateljem Ivanom S. (27) jer su 'petljali' sa punomoći. Naime, dvojac je odlučio zaraditi na tuđoj muci i prisvojiti si nepripadajući novac ne bi li pokrpali "rupe" u novčaniku. Pa su došli na ideju da se, temeljem lažne punomoći, domognu se na desetke tisuća kuna iz tuđe tvrtke. Nije im uspjelo zahvaljujući sumnjičavosti javnog bilježnika.

Naime, Milan je nabavio punomoć na kojoj je bilo navedeno Ivanovo ime, a prema kojoj je Ivan trebao postati novi član Uprave jedne firme koja se bavi uslužnom djelatnošću. S tom punomoći Ivan je otišao javnom bilježniku kojem, međutim, nije ni na kraj pameti palo da povjeruje u sadržaj dokumenta koji mu je donesen na ovjeru pa se ubrzo u sve umiješala policija i razotkrila ih obojicu. Ivan je nakon kriminalističke obrade kazneno prijavljen za pokušaj krivotvorenja. Taksist Milan će kazneno odgovarati za pomaganje u (ne)djelu, međutim, to mu nije jedina briga jer se već neko vrijeme nalazi i na poreznoj listi srama kao dužnik 'težak' 313 tisuća kuna.

Inače, taksist Milan je vlasnik više kaznenih prijava zbog niza imovinskih delikata, a ujedno je i prijatelj trojice otmičara sina Vladimira Zagorca s kojima je prije 11 godina odradio zanimljivu "operaciju". Dao je svoj obol kao vozač nakon krađe sefa u kojem je bilo 180.000 kuna. Novac su pod okriljem noći sredinom prosinca 2003. godine, iz tvrtke 'Delicitte&Touche' u Kačićevoj ulici u Zagrebu ukrali Siniša Ježivita, Stevo Smrček i Marinko Gošuljević Kinez, trojac ujedno odgovoran i za otmicu sina generala Zagorca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 16:13