KAO PRIJE DVIJE GODINE

Muškarac zaražen HIV-om ponovno divljao Rovinjom

Rovinj,150708.Sidas Roberto Riggi u suludom pohodu po Rovinjskim kaficima. Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srecko Niketic / CROPIX

ROVINJ - Roberto Riggi (44) zvan Bagami ponovio je u utorak svoj postupak otprije dvije godine , kad je radio nered i porazbijao inventar nekoliko gradskih kafića, prijeteći zarazom HIV-om. On je, naime u utorak tijekom poslijepodnevnih sati najprije provalio u stan jednog talijanskog državljana, a potom se zaputio u kafić "Champion".

U napadu bijesa razbijao je inventar, ali i pokušavao od vlasnika, naoružan nožem, prijetnjama iznuditi 3000 kuna. Vlasnik se maknuo iz kafića i pozvao policiju, koja je Bagamija s velikim oprezom svladala i uhitila. Divljanje je nastavio i u policijskoj postaji, a u srijedu u 19 sati priveden je istražnom sucu uz kaznene prijave za provalu, krađu, oštećenje tuđih stvari te napad i prijetnju. Riggi je podsjetimo 14. srpnja 2008. razbijao inventar u nekoliko kafića u Rovinju, palio barske stolice, napao vlasnika jednog od kafića, a zatim sam sebe razrezao po cijelom tijelu te, kako je zaražen HIV-om, prijetio zarazom vlastitom krvlju osoblju i prisutnim gostima.

On je u prosincu 2009. godine na Općinskom sudu u Rovinju zbog ukupno čak sedam kaznenih djela, prenošenja zaraznih bolesti, dvije prijetnje, dva slučaja uništenja tuđe stvari, dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i teške krađe, osuđen na zatvor od dvije godine i dva mjeseca. Sudeći po ponovljenom divljanju još nije upućen u zatvor. Osim zatvorske kazne rovinjski mu je sud tada izrekao i mjeru obaveznog liječenja od ovisnosti o opojnim drogama koja će se primjenjivati za vrijeme trajanja zatvorske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:01