NATJECATELJ IZ SLOVAČKE

NA VELEBITU PREMINUO SUDIONIK TREKING UTRKE Odustao od natjecanja i krenuo kući, prolaznik pronašao njegovo tijelo na Paklenici

 HGSS

Danas je na području Male Paklenice smrtno stradao sudionik međunarodne treking utrke, javlja HGSS.

U potrazi, a potom i transportu tijela sudjelovali su članovi HGSS Požega, Ogulin i Zadar.

U 19.30 HGSS Stanica Zadar dobila je dojavu za pomoć sudioniku međunarodne treking utrke Velebit Ultra Trail koja se danas odvijala na Velebitu.

Jedan od natjecatelja, inače iz Slovačke , putem mobitela se javio svojoj obitelji da odustaje od utrke te da se vraća kroz Malu Paklenicu. Međutim kako se u očekivano vrijeme nije vratio i nije odgovarao na pozive svoje obitelji, posumnjali su da se nešto dogodilo.

Ubrzo je organizator utrke uputio poziv za pomoć gorskih spašavatelja koji su odmah krenuli u potragu. Prilikom procedure lociranja mobitela nestalog natjecatelja, putem Županijsokg centra 112 stigla je dojava jednog planinara koji je naišao na tijelo. Tada su alarmirani policija i hitna pomoć.

Oko 20 sati gorski spašavatelji su stigli do tijela nesretnog trekera. Potom je uslijedio transport do parkirališta gdje je predano mrtvozorniku.

Akcija, u kojoj je sudjelovalo četvero spašavatelja iz Požege, dvoje iz Ogulina i sedmero iz Zadra, završila je u 21.30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:25