SULUDI NAPAD

NAČELNIKA TORDINACA CENTIMETAR DIJELIO OD SIGURNE SMRTI 'Da je povukao nož samo malo dalje, prerezao bi mi arteriju'

Nevjerojatnu sreću imao je Željko Matanović (40), načelnik Općine Tordinci, koji je samo pukom srećom preživio napad nožem 41-godišnjeg M. K. iz Tordinaca. On je u petak oko 19.45 sati u kafiću Acapulco u Tordincima prišao Matanoviću sleđa, stavio mu nož pod vrat i povukao rez.

- Da je povukao nož samo centimetar dalje, prerezao bi mi arteriju. Liječnici su mi rekli da sam imao ogromnu sreću - ispričao nam je Matanović koji se još nalazi na skrbi u vinkovačkoj Općoj bolnici, gdje je dovezen nedugo nakon napada kojem je svjedočio i njegov 11-godišnji sin.

- To mi je možda i gore od fizičkih rana koje sam doživio, jer možete samo zamisliti kakva je to trauma za 11-godišnjaka. Srećom, on je pametno dijete i uspjeli smo s njim iskomunicirati ovaj slučaj pa se nadam da neće biti trajnijih posljedica po njega - rekao je tordinački načelnik, koji inače živi u susjednom Antinu, a u Tordince je došao kako bi se našao s donačelnikom Željkom Damjanovićem.

Sjeli su u lokalni kafić, popili piće i kada su krenuli van, M. K. je nasrnuo na njega. Matanović se pokušao istrgnuti iz napadačeva stiska, pri čemu su obojica pali na pod, a M. K. je Matanoviću zadao još nekoliko površinskih ubodnih rana po rukama.

- Imao je neku ogromnu, nadljudsku snagu i tek su ga trojica gostiju koji su priskočili uspjeli skinuti s mene. Stavio sam neku krpu na mjesto rane i ušao u Željkov automobil te smo krenuli za Vinkovce, a negdje na pola puta prešao sam u vozilo Hitne pomoći.

Na kraju se ispostavilo da nemam ozljede vitalnih organa, ali liječnici su me odlučili ipak još neko vrijeme zadržati u bolnici - rekao je načelnik, koji pretpostavlja da je motiv napada nezadovoljstvo M. K. činjenicom da mu Matanović nije dao posao u Općini.

- To je samo moja pretpostavka. Poznajemo se praktički cijeli život, jer ovo su mala mjesta, i on je prije dvije i pol godine, kao i brojni drugi mještani, dolazio u Općinu tražeći od mene da ga zaposlim.

No, ja mu to nisam mogao osigurati mimo zakonske procedure i očito je u meni prepoznao nekoga tko je kriv za njegovu životnu situaciju. Dolazio je i poslije u nekoliko navrata u Općinu i moj je dojam bio da s njim nešto ne štima, ali nije bilo moje da to rješavam - priča Matanović. Napadača su policajci pritvorili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:58