BAČENE U SMEĆE

Nakon eksplozije jedne bombe, na otpadu u Zaprešiću pronađena još jedna

U eksploziji nitko nije bio ozlijeđen, navela je policija

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Nakon što je jučer na zaprešićkom odlagalištu otpada radnik koji je upravljao strojem slučajno aktivirao eksplozivnu napravu koja je dovezena s otpadom, policija je jutros izvijestila kako je u blizini eksplozije pronađena još jedna neeksplodirana eksplozivna naprava.

Obje naprave su, kako je jučer izvijestio Grad Zaprešić, na odlagalište najvjerojatnije došle u prikupljenome miješanome komunalnome otpadu, a nakon što ih je netko bacio u smeće. U eksploziji na sreću nitko nije bio ozlijeđen. O jučerašnjoj eksploziji, ali i pronalasku druge naprave, jutros je izvijestila zagrebačka policija.

"Jučer, 5. siječnja oko 12.25 sati u Zaprešiću, Industrijska cesta, na odlagalištu otpada gradskog poduzeća je 46-godišnji zaposlenik upravljao radnim strojem te razgrtao otpad. U jednom je trenutku došlo do eksplozije eksplozivne naprave ispod lijevog dijela radnog stroja. U neposrednoj blizini pronađena je još jedna eksplozivna naprava. Eksplozivne naprave izuzeli su policijski službenici protueksplozijske zaštite. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta", objavila je policija na svojim web stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:34