ZAŠTO POLICIJA ISTRAŽUJE MIŠKOVIĆA

Narkobos Šarić najbogatijem Srbinu uplatio 100 milijuna eura

Poznati srpski tajkun, vlasnik kompanije Delta, Miroslav Mišković našao se na udaru tamošnje policije.

Prema pisanju srpskih medija, policija istražuje nekoliko njegovih poslova vezanih uz privatizaciju, ali i njegovu navodnu suradnju s odbjeglim crnogorskim narkobosom Darkom Šarićem.

Kako je izvijestio Blic, Mišković je u ponedjeljak pozvan na razgovor u kriminalističku policiju u Beogradu u predistražnom postupku koji se provodi po nalogu tužiteljstva za organizirani kriminal. Policija bi trebala ispitati i niz njegovih suradnika iz tvrtke Delta.

Prisvojio zemlju

Pozivajući se na neslužbene izvore u policiji, Blic ističe da se radi o istrazi o privatizaciji pet poduzeća za ceste, pri čemu se posebno ispituje kako je Mišković došao do 70 posto udjela u Poduzeću za puteve Beograd.

Također, istražuje se i kako je Miškovićeva tvrtka Delreal pravo korištenja 16 hektara zemljišta pretvorila u vlasništvo nad istim zemljištem, pri čemu je proračun Srbije oštećen za milijune eura.

Novinari Kurira tvrde, pak, da istražitelji žele rasvijetliti povezanost najbogatijeg čovjeka Srbije sa Šarićem.

Šarićeve isplate

Pritom navode kako su obojica imali uloge u “otkupu” spomenutih 16 hektara. Ispituju se i ulaganja Miškovića i Šarića u gradnju naselja Belvil. Na račun tvrtke Blok 67, koja je nositelj projekta, Šarić je u razdoblju od 2007. do 2009. uplatio 100 milijuna eura. A jedan od osnivača Bloka 67, pišu srpski mediji, Miškovićeva je tvrtka Delta rilestejt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:38