KOLIKE SU ŠANSE?

Naš nogometaš sjeo u auto poznatog menadžera, a onda ga je susrela policija. Nisu imali ni trunku milosti...

Prema izrečenoj presudi, B.H.-ova firma mora platiti 132,73 eura novčane kazne na račun državnog proračuna

Policija ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Kolike su šanse da vas dan nakon isteka važenja prometne dozvole zaustavi policija u velikom gradu sa stotinama tisuća žitelja i duplo toliko vozila koja kolaju? Velike. Osjetio je to na svojoj koži jedan naš nogometaš koji je u kobnom trenutku 4. veljače 2021. sjedio za upravljačem vozila u vlasništvu tvrtke poznatog nogometnog menadžera B.H.

Iako je riječ o samo jednom danu, policija a potom ni prekršajni sudac koji je nedavno donio presudu, nisu imali milosti. Na osnovu prekršajnog naloga zagrebačke policije, a zbog kršenja članka 238. st.1. i 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nogometni menadžer i njegova tvrtka proglašeni su krivima.

A njihov krimen datira od 11.20 sati 4. veljače 2021. godine jer su dopustili da njihovim vozilom upravlja nogometaš D.K. kojeg su policajci zaustavili u nadzoru prometa kod kućnog broja 256. Ulice Dubrava. Prema izrečenoj presudi, B.H.-ova firma mora platiti 132,73 eura novčane kazne na račun državnog proračuna ali je oslobođena plaćanja sudskog paušala. Sam menadžer je, pak, zaradio samo sudsku opomenu.

Na ročištu se posuo pepelom, priznavši krivnju i prekršaj koji im se stavlja na teret. Pritom je objasnio da je vlasnik i direktor okrivljene tvrtke te da su dozvolili D.K. da navedenog datuma vozilom upravlja. Što se tiče istekle prometne dozvole izrazio je žaljenje obećavši, uz molbu za blagost pri sankcioniranju, da se isto više ponoviti neće.

Inače, za navedeni prekršaj zakon je predvidio raspon kazne od 660 do 1990 eura, a u prilog ublaženoj kazni ispod najnižeg iznosa, sud je uvažio olakotne okolnosti poput priznanja djela i dosadašnju nekažnjavanost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:46