CRNE SLUTNJE

Nastavljena potraga za nestalom Meksikankom: Policija sumnja da je ubijena na Marjanu?

 Joško Ponos / CROPIX

Jutros je od 5 sati nastavljena potraga za Selene Margarit Graciano Macedo, nestalom u srijedu navečer na Marjanu.

Na terenu je 40 pripadnika HGSS-a, a uz pomoć pasa tragača češljaju više lokacija na Marjanu. Međutim, jutros nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na sudbinu nestale Meksikanke, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, nakon opsežne potrage koja je trajala cijelu noć između srijede i četvrtka za Selene Margarit Graciano Macedo, 31-godišnjom Meksikankom, pripadnici Gorske službe spašavanja pronašli su jučer oko podne, na pješačkoj stazi koja od vrha Marjana vodi prema spomeniku Umbertu Girometti, jednu japanku i bijeli šešir koji je imala kada se rastala od svojeg brata Emanuela.

FOTO Meksikanka nestala na Marjanu: Pronašli japanku i šešir, na tlu uočeni tragovi borbe!

Pripadnici Gorske službe spašavanja uočili su na tlu na mjestu gdje su pronađeni japanka i šešir i nešto što sliči na tragove borbe – zemlja prekrivena borovim iglicama je izbrazdana tragovima nogu, a na jednom dijelu je i poveće ulegnuće, koje sliči na mjesto gdje bi pale osobe u borbi.

Šešir i japanka

Nedugo nakon toga, policija na mjesto pronalaska dovodi i brata djevojke koji je potvrdio da je zaista riječ o njezinu šeširu i japanki. Policija poziva ekipu za očevid. Premda nije pronađeno tijelo, pa još uvijek postoji nada da je djevojka živa, policija slučaj počinje tretirati kao sumnjiv, odnosno kao mogućnost da je djevojka bila žrtva nekog kaznenog djela.

Činjenica da je pronađena samo jedna japanka, i to na mjestu na kojem nema strmih stijena s kojih bi djevojka mogla počiniti samoubojstvo, već bi se do takvog najbližeg mjesta morala probijati kroz šumu i koliko-toliko poznavati Marjan, produbljuje sumnje da je djevojka žrtva zločina.

Policija blokira pristup mjestu pronalaska japanke i šešira, a spasioci se regrupiraju kako bi potragu koncentrirali na područje oko pronalaska. Čekaju dolazak specijalnih potražnih pasa s kojima će detaljnije pretražiti šumu. Istodobno, inspektori kroz razgovor s Emanuelom Macedom strpljivo slažu mozaik koji je prethodio nestanku djevojke.

U Split su doputovali iz Dubrovnika. Nakon što su se smjestili u hostelu u centru grada, i nakon što su cijelu srijedu proveli na plaži, a zatim i u šetnji gradom, Selene i njezin brat Emanuel zatekli su se u ranim poslijepodnevnim satima na prvoj vidilici na Marjanu. Oko 16.30, Selene je željela produžiti prema vrhu Marjana, no Emanuelu je bilo dosta šetnje. Dogovorili su se da će je pričekati u restoranu u gradu. Rastali su se kod crkvice sv. Nikole; Selene je uzela njegov fotoaparat i nastavila stubama prema Zoološkom vrtu. Rekla mu je da će se vratiti za sat vremena. Sat vremena je prošao, no Selene se nije vratila.

Brat ju je čekao još neko vrijeme, a zatim ju je pošao sam tražiti. Oko 22.30 zatražio je pomoć u hostelu iz kojeg su alarmirali policiju, koja ništa nije prepustila slučaju. U potrazi koja je odmah uslijedila angažirani su brojni pripadnici HGSS-a, policajci iz Prve policijske postaje i pripadnici Interventne policije, a pretraženi su rubni dijelovi grada koji graniče s Marjanom, kao i područje oko rute prema vrhu Marjana kojom se Selene kretala. Bez rezultata.

Crne slutnje

Potraga je zatim nastavljena jučer ujutro. Dok pripadnici GSS-a i policije sužavaju potragu na područje oko zloslutnog pronalaska, inspektori pokušavaju u razgovoru s Emanuelom Macedom doznati i nešto više o profilu nestale. Slijedi još crnih slutnji.

Voljela je šetnje

Prema njegovim riječima, posljednjih mjeseci pomalo se otuđila od prijatelja razočarana zbog prekida s momkom. Brat je Selene opisao kao djevojku koja je jako voljela šetnje u prirodi, aktivnu i odgovornu djevojku, koja bi se sigurno pojavila na dogovorenom mjestu. Bez obzira na to što je u posljednje vrijeme bila malo povučenija, pojašnjava Emanuel, prema njezinu ponašanju smatrao je da razočaranje zbog prekida ljubavne veze nije bilo toliko da bi uopće pomislio kako bi podigla ruku na sebe. Kako vrijeme odmiče, i s obzirom na pronađene tragove, nade da je djevojka živa sve je manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:14