PODIGNUTA OPTUŽNICA

NAZVAO JE NJEZINU MAJKU I REKAO: 'NAPRAVIO SAM NEŠTO STRAŠNO' Kako je povučeni Hrvoje Knežević (22) brutalno ubio svoju lijepu djevojku Josipu (21)

 Zadarski.hr

Tri mjeseca od brutalnog ubojstva u obiteljskoj kući podvelebitskom mjestu Modrič gdje je 22-godišnji Hrvoje Domobran Knežević ubio svoju godinu dana mlađu djevojku, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO) podiglo je optužnicu koja ga tereti za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, piše Zadarski.hr.

Knežević se, prema optužnici, tereti da je u noći sa 26. na 27. studenog 2015. godine u obiteljskoj kući u Modriču ubio 21-godišnju Josipu Božić sa kojom je živio. Nakon prepirke na okrutan joj je način zadao veći broj ozljeda od kojih je smrtonosna ozljeda bila ubodna rana lijeve strane vrata. Nakon što je uhićen Knežević se od 27. studenog prošle godine nalazi u istražnom zatvoru u Zadru, a u optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, te radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su posebno teške okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Okrutno ubojstvo mlade Josipe Božić potreslo je u studenom prošle godine podvelebitski kraj, a nesretna djevojka pronađena je sa brojnim ozljedama od udaranja u tupe predmete te od oštrog predmeta, kojim je počinjeno ubojstvo. Da se u kući kraj njih dogodilo stravično ubojstvo, ni najbliži susjedi nisu znali dok te noći nisu vidjeli policiju. Mladi par poznavali su samo površno i, kako su tada kazali djelovali su im skladno i zaljubljeno, no nisu se pretjerano družili ni s kim u susjedstvu. Pogotovo Hrvoje, kojeg opisuju kao nedruželjubivog i pomalo čudnog koji je sa susjedima komunicirao samo kad je morao. Za razliku od njega, Josipa je, kažu, bila draga i ljubazna djevojka.

Da je nakon večernje prepirke učinio nešto strašno Hrvoje je najprije rekao majci djevojke kada je nazvao na njezin mobitel. Odmah nakon tog poziva, policija iz Obrovca došla je pred kuću u gdje je mladi par živio zadnjih godinu dana. U stanu u prizemlju pronašli su tijelo 21-godišnje Josipe s vidljivim ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. Mjesto zločina bilo je stravično, prepuno krvi, a nesretna djevojka ubijena je brojnim udarcima tupim i oštrim predmetom. Pred istražnim sucem Knežević je kazao kako ne zna što ga je u te večeri obuzelo, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:45