UBOJSTVO KOJE JE ŠOKIRALO HRVATSKU

'NE OSJEĆAM SE KRIVIM, NISAM GA HTIO UBITI' Počelo suđenju don Sinanoviću koji je šakama zatukao predsjednika mjesnog odbora

 Tom Dubravec/CROPIX

DUBROVNIK - Na Županijskom sudu u Dubrovniku započelo je suđenje don Ivici Sinanoviću, svećeniku Dubrovačke biskupije optuženom za ubojstvo na mah Marka Kraljevića, za što se svećenik ne osjeća krivim.

Svećenik je prema optužnici 22. svibnja 2012. u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju oko 1,20 sati u noći usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora Marka Kraljevića, koji je u alkoholiziranom stanju i bez povoda došao pred župni ured, vikao, nogom otvorio zaključana vrata, te svećenika Sinanovića udario šakom u lice.

Župnik je prvo nazvao svog svećenika: Oče, ubio sam čovjeka! Da nisam ja njega, on bi mene

Prema optužnici to je izazvalo svećenikov bijes te je on uzvratio udarcem šakom u lice Kraljevića, koji je pao na pod, a svećenik ga je potom "u cilju da ga liši života" više puta udario šakom po licu od čega je Marko Kraljević i umro.

Tijekom jučerašnje rasprave don Ivica Sinanović iznio je svoju obranu izjasnivši se da nije kriv.

Kazao je da mu nije bila namjera ubiti Marka Kraljevića nego ga onesposobiti te da mu je i pružio prvu pomoć dok je on ležao na podu.

Kao svjedok optužbe govorio je i don Tiho Šakota, kojega je don Ivica Sinanović te noći tri puta zvao tražeći da zove policiju i hitnu pomoć.

Također, kazao je, kako je čuo od ljudi iz Dubrovačkog primorja da je pokojni Marko Kraljević, koji je sudjelovao na proslavi Dana općine Dubrovačko primorje u Slanomu, govorio kako će konačno riješiti slučaj svećenika Ivice Sinanovića.

Ivica Sinanović za ovo kazneno djelo ubojstva na mah mogao bi dobiti zatvorsku kaznu od tri do deset godina, a suđenje se nastavlja u utorak 30. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:28