NASILJE NA USKRS

Nepalac otkrio pozadinu masovne tučnjave u Zagrebu: ‘Napalo me 20 ljudi, htjeli su me ubiti‘

Vlasnika hostela (42), optuženog za pokušaj silovanja, policija je uhitila

Arjun Raut

 Screenshot RTL

Prije nego što policija i službeno razjasni razloge tučnjave Nepalaca u središtu Zagreba, za RTL je progovorio pretučeni prijatelj djevojke (29) koja je prijavila pokušaj silovanja i pokrenula cijelu lavinu.

Sukob se dogodio ispred restorana i hostela u kojem žive Nepalci koji rade u Zagrebu, a djevojka iz Nepala za sve je optužila vlasnika hostela u kojem je radila. Tvrdi da ju je godinama zlostavljao, prije mjesec dana pokušao i silovati, a sve je kulminiralo kada je na Uskrs došla tražiti zaostatke plaće. U pomoć joj je priskočio prijatelj, koji je i sam postao žrtva napada.

- Taj muškarac joj nije na vrijeme isplatio plaću. Više puta ju je pretukao. Rekao joj je ako to prijavi policiji ili ispriča nekome da će joj napraviti puno loših stvari, da će biti deportirana iz Hrvatske u Nepal - kazao je Arjun Raut, žrtva napada.

Kako bi pomogao prijateljici u Zagreb je došao prije mjesec dana i smatra da se vlasnik hostela zbog toga okomio na njega.

- Udarali su me u prsa, po glavi. Oko 20 ljudi istodobno me je napalo. Vlasnik ih je pozvao. Smatram da im je bio plan ubiti me - uvjeren je Raut.

- Prijatelji Nepalci, molim vas, nemojte ovo raditi. Ovdje ste zbog bolje budućnosti, nemojte činiti zločin - poručio je za kraj napadnuti Raut.

Tučnjavu je prekinula policija koja je brzo stigla te privela sedmoricu Nepalaca. U Remetincu mogu boraviti do 15 dana zbog opasnosti od ponavljanja djela i bijega.

Tučnjavi su svjedočili brojni prolaznici, a oni koji žive u blizini hostela tvrde da s nepalskim radnicima dosad nije bilo problema.

- Pristojno izgledaju, idu u kafić na kavu, do sada nisam vidjela nikakvih problema - rekla je za RTL Ana Leskovar iz Zagreba koja dodaje da ju je ovo iznenadilo.

Inače, vlasnika hostela (42), optuženog za pokušaj silovanja, policija je uhitila i do završetka istrage ostaje pod nadzorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:00