PRESUDA

NEVIĐENA DOMIŠLJATOST SLAVONSKIH DILERA Za preprodaju heroina koristili prometne znakove: 'Droga je kod 'Divljči na cesti' i 'Nagiba od 6 stupnjeva'

Mario Š. (41) iz Brčkog i Zoran V. (40) iz Vukovara pokazali su svaki na svoj način neviđenu domišljatost prilikom prodaje odnosno kupnje heroina u vukovarskom prigradskom naselju Lužac jer su im punktovi preuzimanja droge i novca bili prometni stupovi "Divljač na cesti" i "Nagib od 6%"! Trgovina se odvijala na cesti koja povezuje Lužac i cestu prema Bogdanovcima.

Zbog prtljanja s heroinom u ožujku 2008. godine, točnije 102 grama koje je Zoran V. prodao Mariju Š. za 6000 kuna, na Općinskom sudu u Vukovaru donesene su nepravomoćne presude. Diler Zoran V. zbog prodaje opijata osuđen je na godinu dana zatvora, dok je Mario za posjedovanje droge dobio također godinu dana koje su mu, međutim, zamijenjene za rad za opće dobro. Obojici je naloženo i plaćanje troškova kaznenog postupka u visini od 1000 kuna.

- Priznajem počinjenje kaznenog djela u cijelosti. Tog 19. ožujka 2008. u naselju Lužac kupio sam od Zorana 50 grama heroina za 6000 kuna. Za isti iznos 28. ožujka kupio sa još 52 grama. Heroin mi je Zoran ostavio kod prometnih znakova 'Divljač na cesti' i 'Nagib od 6%'. U to vrijeme bio sam teški ovisnik o heroinu. Droga mi je bila potrebna za osobnu upotrebu, ali i radi daljnje preprodaje kako bih zaradio novac za novu drogu. Žao mi je što sam počinio to djelo. Već šest godina ne konzumiram opijate i ne činim kaznena djela - posvjedočio je u sudnici Mario Š. koji, kako je rekao, preživljava od 239 kuna pomoći kao korisnik HRVI-a te je rastavljen i ima jedno dijete. Inače, to mu nije prvi put da ima posla s policijom.

Njegovom, pak, vukovarskom prijatelju i bivšem dobavljaču droge koji je također stari policijski znanac s trenutnim boravištem u Novom Sadu, ali nepoznate adrese stanovanja, presuda je izrečena u odsutnosti temeljem rješenja Županijskog suda u Vukovaru.

Optužnica je teretila Marija Š. da je protivno Zakonu o suzbijanju opojnih droga kupio od Zorana V. u dva navrata heroin u večernjim satima u ožujku 2008., a prilikom drugog preuzimanja 52 grama, kupac Mario upao je u ruke policije.

Osim heroina, u pretresu mu je oduzeta i srebrna digitalna vaga Vivax s crnom žlicom i 3210 kuna. A obojica su otkrivena nakon što je policija sasvim opravdano ishodila nalog za nadzor i tehničko snimanje mobitela Marija Š. mjesec dana prije uhićenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:18