PRAVOMOĆNA PRESUDA

Ništa od uvjetne kazne za Ivana (29): Zbog zapaljenog džipa u centru Zagreba mora u zatvor na godinu dana

Općinski kazneni sud u Zagrebu ga je bio nepravomoćno osudio na uvjetnu kaznu od godine dana s četverogodišnjim rokom kušnje

Vatrogasci JPV Zagreb gase zapaljeni auto u Deželićevu prilazu u Zagrebu

 čitatelj/

Umjesto na uvjetnu kaznu s četverogodišnjim rokom kušnje zbog piromanskog čina u središtu Zagreba kada je prije četiri godine zapalio Jeep Compass, 29-godišnji Ivan V. će ipak u zatvor. Naime, Općinsko kazneno državno odvjetništvo je uložilo žalbu na uvjetnu presudu zagrebačkog Općinskog kaznenog suda a koju je, potom, Županijski sudu kao sud drugog stupnja preinačio u bezuvjetnu osudu i prema kojoj godinu dana iza rešetaka jedne od kaznionica mora provesti Ivan V.

image

Zapaljeni Jeep u Prilazu Gjure Deželića

Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Riječ je o događaju od 2. ožujka 2020. godine oko 3.35 sati u Prilazu Ivana Deželića kojom prilikom je pričinjeno 31.239 eura materijalne štete vlasniku džipa Borisu T. (57)

Nakon pet dana od paleži, policija je ušla u trag počinitelju a potom, vrlo, brzo i poticatelju buktinje. Ivan V. je pod okriljem noći došao do vozila te ga polio zapaljivom tekućinom po vjetrobranskom staklu, a zalio je i poklopac motora i sve zapalio. Zatim je sjeo do taksi vozila parkiranog nasuprot mjesta događaja i njime se odvezao do autobusne stanice u Ulici kneza Branimira odakle je, zatim, u noć odšetao pješice.

image

Zapaljeni Jeep u Prilazu Gjure Deželića

Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Prijavljen je za oštećenje tuđe stvari, a istražiteljsko klupko je, kako je objavila nedugo zatim PU zagrebačka, obuhvatilo i poticatelja na palež, dvije godine mlađeg muškarca, koji je grozničavo tijekom veljače te godine tražio više svojih poznanika da mu učine uslugu - da za određeni novčani iznos zapale Borisu T. auto.

image

Vatrogasci gase zapaljeni Jeep u Deželićevu prilazu u Zagrebu

čitatelj/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:35