KOBAN UBOD U VRAT

NOVI DETALJI: NEZAPAMĆENI PRIZORI UŽASA Bio je na speedu, izmasakrirao djevojku, pa oprao njezin leš. Cijeli dan proveo je pored njenog mrtvog tijela...

Krv je bila posvuda, djevojka iznakažena, a bilo je vidljivo da je njome udarao posvuda

Nije se branio šutnjom. Aktivno je iznosio svoju obranu u prisutnosti odvjetnika – kazao nam je u nedjelju dežurni Županijski državni odvjetnik Duško Berović, kojemu je na ispitivanje u subotu navečer priveden Hrvoje Domobran Knežević (22), osumnjičen da je u noći s četvrtka na petak okrutno ubio svoju djevojku, 21-godišnju Josipu Božić, u kući u Modriču gdje su živjeli. Knežević je dobio branitelja po službenoj dužnosti, zadarskog odvjetnika Antu Krajinu.

Pisani nalaz obdukcije još se čeka, no preliminarni nalaz kaže da je djevojka zadobila “brojne ubode raznim predmetima”, te da je kobni ubod, onaj koji je neposredno izazvao smrt, bio “ubod u lijevu stranu vrata, čime je probijena karotidna vratna arterija”.

Brojni ubodi

Također se doznaje da su oboje kobne noći bili pod utjecajem droge, i to amfetamina, poznatijeg kao “speed”.

Županijski državni odvjetnik Duško Berović je za 22-godišnjeg Kneževića zatražio pritvor.

- Pritvor se traži po dvije osnove, prvo zbog mogućnosti ponavljanja djela jer se ne zna, pojednostavljeno rečeno, što je njemu u glavi. Bit će potrebno psihijatrijsko vještačenje s obzirom na grozan način na koji je djelo počinjeno. Druga osnova po kojoj tražimo pritvor su posebno teške i okrutne okolnosti počinjenja kaznenog djela, dakle govorimo o djelu za koje je predviđena kazna dugotrajnog zatvora – kazao je Berović.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru u nedjelju se oglasilo i priopćenjem, u kojem se potvrđuje ono što se već jučer nagađalo: djevojka je ubijena u noći s četvrtka na petak, a 22-godišnjak je tek u petak navečer nazvao žrtvinu majku i rekao joj: “Ubio sam Josipu.” Cijeli dan u petak je Josipino mrtvo tijelo bilo u kući, navodno je 22-godišnjak čak oprao leš i donio plastičnu vreću, no potom se predomislio i navečer priznao ubojstvo.

Oprao leš

Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak u noći 26./27. studenog 2015. u obiteljskoj kući u mjestu Modrič (općina Jasenice), nakon konzumacije opojne droge, usmrtio svoju djevojku (1994.) tako da je nakon prepirke fizički nasrnuo na nju te joj uporabom nekoliko predmeta zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu, a ponajviše u predjelu vrata i glave, kao i ubodnu ranu lijeve strane vrata - navodi ŽDO. Knežević je u nedjelju u podne priveden sucu istrage u Zadru Borisu Radmanu, a rješenje o određivanju pritvora doneseno je tri sata kasnije.

Istražni zatvor može trajati najdulje mjesec dana od uhićenja 27. studenog – rekao je sudac Radman.

Iako neslužbeno, sudionici istraživanja ovog zločina sa zgražanjem govore o nezapamćenim prizorima užasa koji je zatečen u kući u Modriču. Krv je bila posvuda, djevojka iznakažena, a prema tragovima po namještaju bilo je vidljivo da je njome udarao posvuda. Ubojica je bio pod značajnom količinom droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 04:48