UHIĆEN NA BAJAKOVU

NOVI DETALJI O VELIKOJ ZAPLJENI Paravan za milijunsku pošiljku heroina bila je vrhunska audio oprema

Kad je u srijedu u pola bijela dana na granični prijelaz Bajakovo pristiglo teretno vozilo turskih nacionalnih oznaka, carinici nisu ni slutili da će pogoditi bingo 'težak' preko dva milijuna kuna!

Naime, prilikom provedba mjera carinskog nadzora na ulazu u Lijepu našu, odmah su uočili kako vozaču kamiona s turskom putovnicom kontrola ne odgovara. Postao je vidno nervozan i krenuo se opravdavat da je dugogodišnji vozač bez grijeha i da vozi po pravilima. Upravo to je carinskim službenicima Odjela mobilne jedinice Osijek pobudilo dodatne sumnje. U pregledu kamiona koji je prevozio radio prijemnike i zvučnike pridružili su se i djelatnici kriminalističke policije PU Vukovarsko-srijemske.

Pronašli su ukupno 18 paketa oblijepljenih samoljepljivom trakom, a u kojima je bilo čak 9,3 kilograma heroina visoke kvalitete. Turskom 42-godišnjem tekliću za volanom ometena je daljnja putešestvija. Završio je u policijskoj postaji na kriminalističkoj obradi ne bi li se utvrdilo tko je pošiljatelj, tko je naručitelj i kome je sve droga bila namijenjena. Iako vrijednost zaplijenjenog praha premašuje dva milijuna kuna, zarada bi bila udvostručena da je heroin proturen do krajnjih korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 16:53